Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εγκαίνια για το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαραθώνιος… ταλέντων

στο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των εγκαινίων του “Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου” του Λυκείου Μεταμόρφωσης που έγινε πρόσφατα στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών του Σχολείου όπου παραβρέθηκε πλήθος επισήμων, γονέων και μαθητών. 

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Λυκείου κα Κωνσταντίνου Αργυρή επισημαίνοντας την σημαντικότητα μιας τέτοιας δημιουργίας, γιατί ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην υπεύθυνη καθηγήτρια του “Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου”, κα Ευαγγελία Φύτρου, που ανέπτυξε το σκοπό και τον στόχο του Εργαστηρίου ο οποίος πηγάζει από την ανάγκη έκφρασης και δημιουργικότητας των μαθητών και “Λειτουργεί ως διέξοδος από το άγχος της σχολικής πραγματικότητας και ως ψυχική τόνωση, ιδιαίτερα στις δύσκολες  περιόδους που διανύουμε”. Επίσης, τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης της αλήθειας για το σχολείο αυτό με τόσους εξαιρετικούς καθηγητές και πολλές επιτυχίες κάθε χρόνο στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την απάντηση σε όσους αβασάνιστα κατατάσσουν τα σχολεία της περιοχής σε πρότυπα /κολέγια και β΄ κατηγορίας.

Στην αρχή διαβάστηκαν αποσπάσματα από λογοτεχνία (3ο Πανελλήνιο Βραβείο Διηγήματος), ποιήματα, ενώ στην είσοδο του Λυκείου υπήρχε έκθεση μαθητών  ζωγραφικής, φωτογραφίας και σκίτσου. Αφού προβλήθηκε ένα απόσπασμα  κινηματογραφικής ταινίας – παρωδία αστυνομικής ταινίας αμερικάνικου τύπου- δημιουργία μαθητών (σενάριο σκηνοθεσία ηθοποιία και λήψη), ερμηνεύτηκαν επτά θεατρικά μονόπρακτα και διανθίστηκαν από την εκτέλεση δύο χορευτικών ταγκό που έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε σύγχρονος και μοντέρνος χορός και άρχισαν  τα …όργανα. Έντεχνο και ξένο τραγούδι, λαϊκό πρόγραμμα που ξεσήκωσε με το κέφι του αρκετούς “ανθεκτικούς” καλεσμένους, παραδοσιακή χοροί, μέχρι και κρητική λύρα. Έγινε χαμός!!! Τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα, κρασί και αναψυκτικά σε όλους και τριαντάφυλλα σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Καρπέτας, ο Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φαλούκας, ο Ευρωβουλευτής κ. Παπαστάμκος με την καθηγήτρια σύζυγό του κα Ψηλογιαννοπούλου ένθερμοι υποστηρικτές του Λυκείου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Υγείας κ. Ηλιόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και Σχολείων.

Από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι απευθύνεται “ένα θερμό ευχαριστώ” σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς και στους καλεσμένους για την υπομονή και την κατανόηση να απολαύσουν όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ