Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσίαση βιβλίων της ποιήτριας

Σοφίας Ν. Μπαρδάνη-Σημαντήρη

Στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, αίθουσα Μαρία Έλενα, πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου εκδήλωση – παρουσίαση, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων, του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου με έδρα το Γαλάτσι και του Συνδέσμου Φιλολόγων Δυτικής Αθήνας, των βιβλίων της ποιήτριας Σοφίας Ν. Μπαρδάνη – Σημαντήρη «Μνήμη της γης μου» και «Πολύτονα».

Μίλησαν με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και κριτική σκέψη για τα ποιήματα οι ομιλητές: Κώστας Καρούσος, ποιητής, δοκιμιογράφος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, συνάδελφος της ποιήτριας στην εταιρεία, ο Δημήτρης Κώτσος εξαιρετικός φιλόλογος, ο Πάνος Σταθόγιαννος συγγραφέας, ο Γιάννης Τουμπακάρης Αρχιτέκτων αλλά και κριτικός λογοτεχνίας και ο Στέφανος Ψαρράς, φιλόλογος και ποιητής ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και ο κόσμος, φίλοι της ποιήτριας, συνάδελφοι, συνδημότες, δημοτικοί σύμβουλοι, Διευθυντές σχολείων, μαθητές της πολλοί, πνευματικοί άνθρωποι εγνωσμένης αξίας τίμησαν τους ομιλητές, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό και ταξίδεψαν με την ποίηση της Σοφίας Μπαρδάνη στα μαγικά χρόνια των παιδικών χρόνων και της νιότης τους.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης.
Η ηθοποιός και φιλόλογος Δώρα Κομνηνού απήγγειλε με βαθιά αισθαντικότητα ποιήματα και από τις δυο συλλογές και οι μαθήτριες του θεατρικού τμήματος του πολιτιστικού των Αγίων Αναργύρων Ειρήνη Ζευγώλη και Θεοδώρα Γιαννακοπούλου διάβασαν με ευαισθησία ποιήματα και από τις δυο συλλογές.
Οι Γιώργος Ζευγώλης και Κωνσταντίνος Χουζούρης του μουσικού τμήματος του συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων έπαιξαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, αν και μικροί στην ηλικία, σκοπούς ναξιώτικους.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της ποιήτριας που μίλησε συγκινημένη για την μνήμη και τις θύμησες μιας μοναδικής ηλικίας, της παιδικής και τις μνήμες από το σχολείο όπου αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ ως καθηγήτρια.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης Ευδοκία Γλέζου, συμπατριώτισσα της Σοφίας Μπαρδάνη, τρυφερή και λιτή στο λόγο της, έδωσε τόνο ευγενικό και προσεγμένο με το λόγο της σε όλη την εκδήλωση.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ