Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή»: Παρουσιάστηκε η μεγάλη έκδοση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Νέας Ιωνίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την παρουσίαση του βιβλίου: «1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή – Ο τραγικός ξεριζωμός των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής – Οι διαδρομές σωτηρίας προς την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας καταγραφής 50 αλησμόνητων πατρίδων της Μικρασίας, μέσα από μαρτυρίες απογόνων Β΄ και Γ΄ γενιάς προσφύγων, όπως τους τις μετέφεραν οι βίαια ξεριζωμένοι συγγενείς τους.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Προέδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας και Προέδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, καθώς και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνας και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Ε.Κ.Π.Α. κ. Σπυρίδων Πλουμίδης.
Ακολούθησε η επίδοση ειδικών αναμνηστικών στους συντελεστές της έκδοσης, οι οποίοι παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρασιάτικα τραγούδια, που απέδωσαν μέλη της Παραδοσιακής Χορωδίας του Ο.Π.Α.Ν., με μαέστρο τον κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ