Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Όσα έγιναν στην “πρεμιέρα” του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαγεύοντας το κοινό, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου, με την παράσταση (Θ)έρως, έκανε την έναρξη για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης ερμηνεύοντας τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Στη σκηνή βρέθηκε δεκαμελές σύνολο της ορχήστρας προκειμένου να είναι εφικτή η  τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των μουσικών. Οι θεατές συμπλήρωσαν σύντομα τον μέγιστο αριθμό των 300 θέσεων, που επιτρέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ η ζήτηση θέσεων συνέχισε να είναι αυξημένη για τη βραδιά.

 

Παρ’ όλα αυτά, η αγαπημένη ορχήστρα της πόλης, με τις μελωδίες της, «γέμισε» με χαρά και συγκίνηση το χώρο μέσα και έξω από το θέατρο, προσφέροντας και στους περαστικούς κάποια αισιοδοξία για την έναρξη της γιορτής της πόλης μας παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα το Σάββατο, με τη θεατρική παράσταση Ελένη του Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και την Κυριακή με τη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά Όλα είναι μουσική από την Ομάδα «Κοπέρνικος».

Τη Δευτέρα ο Γιώργος Περού με τη συναυλία Πλατείες γεμάτες τραγούδια γέμισε με τραγούδια τη Ρεματιά θυμίζοντας στους ακροατές και τις ακροάτριες την ατμόσφαιρα της Ρεματιάς γεμάτης και από κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ