Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Χιλιάδες Περιστεριώτες απόλαυσαν μια χορευτική πανδαισία

Δημοσιεύθηκε

στις

   
Ένα αξέχαστο διήμερο με γεύση πατροπαράδοτη, γεύση εθίμων και λαογραφικής κουλτούρας, αλλά και νότες πιο λαϊκές και εναλλακτικές απόλαυσαν χιλιάδες Περιστεριώτες από το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Περιστερίου. Στο Άλσος της πόλης, μικροί και μεγάλοι Περιστεριώτες, μέλη των χορευτικών τμημάτων παρουσίασαν άψογα χορούς, μεταδίδοντας το μήνυμα: “Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου”!!!
Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι: “Ο χορός είναι μια συνήθεια συνυφασμένη με την έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων και βιωμάτων. Και τα εργαστήρια χορού του Δήμου Περιστερίου, πρεσβεύουν αυτές τις αξίες και τις μεταλαμπαδεύουν με επαγγελματική δεξιοτεχνία”.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Παχατουρίδης έδωσε συγχαρητήρια σ’ όλους τους χορευτές και τις Χοροδιδασκάλες Αναστασία Ντούρου, Αλεξάνδρα Βαγγέλη και Κωνσταντίνα Βέλιου.


Σε μια από τις χορευτικές ομάδες συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, χορεύοντας μαζί με τα μέλη του εργαστηρίου, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό.  
Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις η κα. Τσιώτα σημείωσε ότι: “Για εμάς, τους Περιστεριώτες, ο χορός έχει συνδεθεί με στάδια της ζωής μας, με χαρές και λύπες, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας”.

“Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, ασύγκριτο πλεονέκτημα για τη χώρα μας αποτελεί η πλούσια παράδοσή μας και ο Δήμος Περιστερίου θα συνεχίσει να στηρίζει μ’ όλες του τις δυνάμεις τις πολιτιστικές δράσεις και να δίνει μια διέξοδο στους δημότες” σημειώνεται από το Γραφείο Τύπου του Δήμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ