Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το ΥΠΠΟΑ προσφέρεται να συνδράμει τον Λίβανο στα έργα αποκατάστασης μνημείων και μουσείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, «χθες, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, απέστειλε επιστολή στην πρέσβη της Ελλάδας στη Βηρυτό κ. Αικατερίνη Φουντουλάκη, με την οποία παρακαλεί να επιδοθεί στον υπουργό Πολιτισμού του Λιβάνου, επιστολή, με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσφέρεται να συνδράμει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λιβάνου για την αποκατάσταση των σημαντικών φθορών που προκάλεσε η καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό».

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με δέος τις οδυνηρές συνέπειες για τον λαό του Λιβάνου, που προκάλεσε η τρομερή έκρηξη στη Βηρυτό. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας, όπως και στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, καθώς και όλων εκείνων που οι ζωές τους έχουν θιγεί από αυτή τη ανείπωτη καταστροφή. Θα ήθελα προσωπικά να σας εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες και για τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη η Βηρυτός», σημειώνει η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ΥΠΠΟΑ είναι στη διάθεση της κυβέρνησης του Λιβάνου, ώστε να συντονιστεί το ταχύτερο δυνατόν, μία ομάδα ειδικών επιστημόνων, συντηρητών, αρχαιολόγων, μηχανικών, από το έμπειρο δυναμικό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για να συνδράμει τους ειδικούς του Λιβάνου στα έργα αποκατάστασης των μνημείων και των μουσείων. «Θεωρώ υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό σας, ώστε να μπορέσετε να αποκαταστήσετε γρήγορα τις φθορές στα μνημεία σας, την ιστορική μνήμη του λαού της χώρας σας», υπογραμμίζει η κ. Μενδώνη. «Μπορείτε να θεωρείτε δεδομένη την αλληλεγγύη μας στο δύσκολο έργο σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ