Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Το Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ ανοίγει τις πόρτες του το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα του Μουσείου Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περίπου 500 μικρά και μεγάλα θηλαστικά από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις υπόλοιπες ηπείρους, μία πλούσια ποικιλία 2.500 πτηνών, μεταξύ των οποίων όλα τα είδη της Ελλάδας, περισσότερα από 1.000 ερπετά, αμφίβια και ψάρια, ενώ διαθέτει ποικίλα εκθέματα εντόμων, μαλακίων, σπόγγων, κοραλιών κ.ο.κ. της Ελλάδας αλλά όχι μόνον.

Η ιστορία του Μουσείου Ζωολογίας του ΕΚΠΑ ξεκίνησε το 1835 και μάλιστα προηγήθηκε της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για το πρώτο και πληρέστερο μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Πλέον, στεγάζεται στην πανεπιστημιούπολη σε μία έκταση 2.200 τετραγωνικών μέτρων και εστιάζει στην έρευνα, την ενημέρωση του κοινού και τη διαφύλαξη της ελληνικής φυσικής κληρονομιάς.

Η είσοδος στο Μουσείο θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, για παιδιά 4 έως 17 ετών με αρνητικό σελφ τεστ, ενώ απαιτείται εισιτήριο 2 ευρώ από το οποίο εξαιρούνται φοιτητές και ΑμεΑ. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με ένα smart phone ή tablet και ακουστικά, θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε επιπλέον οπτικές ή ακουστικές πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες και χάρτης στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://zoolmuseum.biol.uoa.gr/.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ