Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάζεται στις 18 Μαΐου και φέτος έχει θέμα “Η Δύναμη των Μουσείων”, διοργανώνει το Επιγραφικό Μουσείο.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 16 Μαΐου

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, το Επιγραφικό Μουσείο, σε συνδιόργανωση με το Εβραϊκό Μουσείο, εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση «Λίθινες διαδρομές: Ιστορίες από Πέτρα. Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα». Η φυσική παρουσία στα εγκαίνια θα είναι με πρόσκληση. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση, μέσω διαδικτύου.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

11.00 -12.00

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Λίθινες Διαδρομές: Ιστορία από Πέτρα. Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα», από την αρχαιολόγο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Αναστασία Λουδάρου.

12.30 – 13.30

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες του ‘Αργους» από τον επίτιμο Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, Χαράλαμπο Κριτζά.

18.30 – 19.30

Παρουσίαση του βιβλίου του Richard L. Hunter, «Greek Epitaphic Poetry: A Selection”, από την επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κ. Κατερίνα Καρβούνη, την καθηγήτρια κλασικών σπουδών του Παν/μιου του Brown των ΗΠΑ, κ. Johanna Haning και τον Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, κ. Αθανάσιο Θέμο.

20.00 – 21.00

Θεατρική παράσταση «Αχιλλέως έρωτες», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, κείμενα της Χριστίνας Καραβεζύρη και σκηνογραφία Ντέιβιντ Νεγρίν. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ντίνα Αβαγιανού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου και Μάριος Κρητικόπουλος. Συνδιοργάνωση με την ΑΜΚΕ «Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμού».

Περιορισμένες θέσεις θεατών, για τις οποίες θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας (κρατήσεις στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 694 515 7212 [ώρες 18.00-21.00]).

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 12.00 – 15.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτική δράση εμπνευσμένη από το βιβλίο

«Το δικό μου μουσείο». Οι εμψυχώτριες Γεωργία Σουβατζή και Γόνη Λούκα σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο “Το δικό μου μουσείο” και προσκαλούν τα παιδιά να γνωρίσουν τα πολύτιμα εκθέματα του Μουσείου. Η δράση στοχεύει στη διερεύνηση της δυναμικής συμβολής των μουσείων στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.  Ως αφετηρία τίθεται η «παροχή ισότιμων ευκαιριών σε όλους για τη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των εν δυνάμει πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας», όπως ακριβώς ορίζεται από το θέμα του φετινού  εορτασμού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και η διάρκεια του δράσης είναι 60′. Ώρα έναρξης στις 12μ. για παιδιά 5-8 ετών. Ώρα έναρξης στις 1.30 μ.μ. για παιδιά 9-12 ετών. Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο τηλ. 210 8232950, 210 8847577.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το βιβλίο «Το δικό μου μουσείο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πουά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ