Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Τιμητική εκδήλωση για την Μικρά Ασία

Δημοσιεύθηκε

στις


Με επίκεντρο τις αξίες και τα διαχρονικά μηνύματα που πηγάζουν από την ιστορική διαδρομή των Μικρασιατών υλοποιήθηκε πρόσφατα ένα μοναδικό αφιέρωμα με θέμα: «Ημέρες Μνήμης & Πολιτισμού», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Το ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Σύλλογος Μικρασιαστών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ» και το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) τίμησαν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, τις παραδόσεις και την πολιτιστική τους κληρονομιά σε μια εκδήλωση μνήμης και ιστορικής συνέχειας.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη μίλησε για την σπουδαία κληρονομιά των Μικρασιατών, τα ήθη και έθιμα καθώς και για την ευθύνη που έχουμε όλοι στη διατήρηση, διάδοση και προβολή του μακραίωνου Πολιτισμού μας. «Πρέπει να θυμόμαστε, πρέπει να μιλούμε κάθε τέτοια μέρα, για την πίκρα, την νοσταλγία και τον ξεριζωμένο πόθο εκατομμυρίων ανθρώπων για τις χαμένες, εγκαταλειμμένες μα αλησμόνητες μικρασιατικές πατρίδες. Τις ευτυχισμένες στιγμές τους, τον πόλεμο και τα δεινά του, τις ατομικές και οικογενειακές ταλαιπωρίες, την καχυποψία και εχθρότητα που αντιμετώπισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πατούλη.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΙΩΝΙΑ» κ. Γαζεπίζη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη και γόνιμη συνεργασία που έχουν αναπτύξει στο πλαίσιο των πολιτιστικών δρωμένων του Δήμου. Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. στο κλείσιμο της βραδιάς ανακοίνωσε την έναρξη με το νέο έτος σεμιναριακών μαθημάτων ιστορίας, με την επιμέλεια της ερευνήτριας – Ιστορικού και Γενικής Γραμματέως  του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνης Σαρίογλου. Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. «Η επένδυση στη γνώση σφυρηλατεί την ιστορική συνείδηση, αφυπνίζει τους νέους μας δίνοντας γόνιμα ερεθίσματα ενασχόλησης με την ιστορία και τον πολιτισμό μας».  

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ