Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

«Συν-φωνία σε άναρχο Ματζόρε»: Μια έκρηξη χρωμάτων στην καρδιά της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όποιος κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνοντας προς την Πλάκα θα συναντήσει μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, επί της οδού Ανδριανού. Ο λόγος για την 11η ατομική έκθεση του Σπύρου Γεώργα με τίτλο «Συν-Φωνία σε άναρχο Ματζόρε», που έκανε την πρώτη εμφάνισή της στο κοινό το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου, στην Art Gallery Pandora.

Μια σύνθεση αποτελούμενη από 31 έργα, από 31 «αλχημιστικά τοπία», όπως ανέφερε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, με χαρακτηριστικότερα αυτά όπου έχει γίνει η χρήση πρωτότυπων υλικών κατά τη δημιουργία τους, όπως είναι το λιωμένο πλαστικό, το γυαλί, η άμμος, το χώμα, ξύλα, κ.λπ.. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι κλασικές συνθέσεις σε καμβά, τα χρώματα να αναμειγνύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν πραγματικά μια «έκρηξη» μπροστά στα μάτια του θεατή, ενώ ταυτόχρονα τον υποβάλλουν σε σκέψη και αναζήτηση.

Ο κ. Γεώργας αποκάλυψε στον Χ-τύπο από πού λαμβάνει την έμπνευσή του για τα έργα αυτά, αλλά και όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής:  «Η έμπνευση δεν είναι καθαρά θέμα στιγμής, όπως λένε πολλοί ζωγράφοι. Η έμπνευση έρχεται από την ίδια τη ζωή, από τα βιώματα που έχεις μέσα στη ζωή σου. Δηλαδή αυτά που βλέπετε εδώ τώρα (στην έκθεση) δεν είναι κάτι που το ξεκίνησα να το κάνω γιατί έχω μια εικόνα, ένα ερέθισμα. Είναι όλη η ζωή μου. Και επειδή είμαι και ταξιδεμένος πολύ, και δεν εννοώ ταξίδια μόνο τουριστικά, μιλάω για ταξίδια ζωής, δηλαδή οδοιπορικά. Έχω ας πούμε περπατήσει από δω μέχρι την Ασία με τα πόδια. Οπότε μιλάμε για συλλογή εικόνων ζωής. Έτσι τα ονομάζω τα έργα μου.»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 12.00 έως τις 20.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ