Κοινωνία
Στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου τα ρούχα του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη
Στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου θα εκτίθενται τα αιματοβαμμένα ρούχα του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς συμπληρώνονται 58 χρόνια από τον χαμό του.
Το “κειμήλιο” αυτό παρέλαβαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Τσίρκα, των Αντιδημάρχων κ.κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση, Χρήστου Στάμου, Δημήτρη Παπαϊωάνου, Αργύρη Λάσκου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικηφόρου Μπατζέ, του κ. Αναστάσιου Χρυσίνα και του Πρόεδρου της Κοινότητας Μαραθώνος κ. Κώστα Λάσκου.
Ο κ. Τσίρκας ευχαριστεί θερμά το Μουσείο Μπενάκη για την ευγενική παραχώρηση των ρούχων, σε συναίνεση με το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης, τα οποία θα βρίσκονται στο Μουσείο για τους επόμενους 2 μήνες.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε εκφραστής της δημοκρατίας και της ειρήνης και παραμένει διαχρονικά μια προσωπικότητα-σύμβολο. Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάττουμε τα κομμάτια της ιστορίας μας.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου2 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Ειδήσεις5 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα11 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Αγίας Βαρβάρας10 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν