Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Σμύρνη μου αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση

Δημοσιεύθηκε

στις


Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας “Οι Αλησμόνητες Πατρίδες” παρουσίαση του βιβλίου “Σμύρνη μου Αγαπημένη” της Μιμής Ντενίση στο χώρο του ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 – Ν. Φιλαδέλφεια).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Μικρασιατών Χρήστου Τριανταφύλλου, ο οποίος ευχαρίστησε  τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, την κα. Μιμή Ντενίση για την εμπιστοσύνη στο Σύνδεσμο, ώστε να παρουσιάσει το βιβλίο της στη Ν. Φιλαδέλφεια, την Αντιπρύτανη της  Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και συγγραφέα κα. Σοφία Ντενίση που μίλησε για το βιβλίο, τους ηθοποιούς που παρευρέθησαν στην εκδήλωση  για να διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο: τον κ. Μιχάλη Μητρούση, τον κ. Τάσο Νούσια, την κα. Αναστασία Σκοπελίτη,  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Ειρήνη Αμαξοπούλου, Χρήστο Κοπελούσο, Αρετή Παπαδοπούλου, Άννυ Αθανασιάδου, Χαρά Καμπέρη, Σοφία Αλεφραγκή και Γιάννη Τομπούλογλου, μαζί την τιμητική διάκριση στην κα. Ντενίση, χάρισαν την παραδοσιακή μικρασιατική  μαντίλα της Κάτω Παναγιάς, λέγοντας:  μπορεί να μην έχετε μικρασιατικές ρίζες, όμως τιμάτε τις Αλησμόνητες πατρίδες μας με την προσφορά και το έργο σας. H κα. Ντενίση φανερά συγκινημένη είπε: “Για μένα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και αξία αυτή η τιμητική διάκριση του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας “ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, από εκείνη του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής  που μου προσέφερε ο πρέσβης της Γαλλίας, γιατί πάνω από όλα είμαι Ελληνίδα”. Η εκδήλωση συνεχίστηκε  με την παρουσίαση του βιβλίου από την Αντιπρύτανη Σοφία Ντενίση η οποία παρουσίασε γλαφυρά την πλοκή του βιβλίου, τον τρόπο έρευνας και συγγραφής του και την αναζήτηση των ιστορικών στοιχείων που αποτέλεσαν την βάση του. Ακολούθησε η παρουσίαση αποσπασμάτων του έργου από την κα. Ντενίση και τους συνεργάτες της – ηθοποιούς. Σημειώνεται ότι ξαφνική αδιαθεσία δεν επέτρεψε στον ηθοποιό Κώστα Βουτσά να παραστεί στην εκδήλωση. Στο τέλος της παρουσίασης η οποία συγκίνησε ιδιαίτερα το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ξέσπαγε σε συνεχή και παρατεταμένα χειροκροτήματα, προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά και αναψυκτικά. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου που είχε κατακλύσει την ισόγειο αίθουσα του ΠΠΙΕΔ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρουσίες
Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: o πρώην Δήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας  Νίκος Παπαμικρούλης, η πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας Ρίτσα Αποστολίδου, ο κύριος και η κυρία Εφραίμογλου από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο εκδότης Διονύσης Βίτσος, ο ζωγράφος Χρήστος Αθανασιάδης, ο κριτικός κινηματογράφου Τάσος Δερτιλής, η Πρόεδρος Συλλόγου Αντιοχειτών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Κατερίνα Γιαζιτζή, η Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Ελένη Κανατά, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Παντελής Ωρολογάς, ο δημοσιογράφος Γιάννης Νοταράς, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, o Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, ο Γιάννης Λεoντίτσης, η Βάνα Κανάκη, ο Γιάννης Δοπτόγλου, ο Δημήτρης Γαλάνης, ο Μίλτος Παντελιάς, ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο Πάνος Παλάσκας, ο  Γιάννης Ουσταμπασίδης κ.α
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κυρίες Βάνα, Άννα και Πέγκυ Κανάκη δεξιώθηκαν την κα. Ντενίση, τους συνεργάτες – συντελεστές της παράστασης και τα μέλη του Δ.Σ Μικρασιατών στο RestaurArt Κανάκη με παραδοσιακά μικρασιατικά εδέσματα και το φημισμένο παγωτό τους “καϊμάκι”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ