Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ρεσιταλ από την Παιδική Συμφωνική Ορχήστρα στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο προαύλιο χώρο του 19ου  Δημοτικού σχολείο Νέας Ιωνίας, (Αγίας Αναστασίας 4, Περισσός)  με παρουσία περίπου 200 θεατών, παρουσιάστηκαν από τη η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Νίνας Πατρικίδου τα έργα των: P.I.Tchaikovsky, G. Rossini W.A. Mozart, G.Peter, J.B.Arban, F.Borne, στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Τέχνης & Πολιτισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ωδείο Δήμου Νέας Ιωνίας και τον Ιωνικό Σύνδεσμο. Η απογευματινή φθινοπωρινή βροχή γρήγορα μετατράπηκε σε μια ζεστή βραδιά που απόλαυσαν όσοι την παρακολούθησαν.
Η ορχήστρα παρουσίασε την εισαγωγή από την όπερα «Η κλέφτρα Κίσσα του G.Rossini, το Κονσέρτο για φλάουτο σε Σολ μείζονα του W.A. Mozart με σολίστ τον Νίκο Φραγκοπανάγο, το Galop για σόλο ξυλόφωνο και ορχήστρα του Ζ.Petter σε ενορχήστρωση του Mattias Holzapfel με σολίστ τον Άγγελο Χρηστάκη, το Concierto di Aranjuez  του G.Rodrigo σε ενορχήστρωση του Σπύρου Μαυρόπουλου με σολίστ τον Γεράσιμο Ιωαννίδη, τη Fantasia Brilliante από μελωδίες της όπερας Κάρμεν σε μεταγραφή του F.Borne και ενορχήστρωση του R. Meyland, σολίστ η Νεφέλη Κωτσοπούλου, τη Φαντασία και παραλλαγές πάνω στο καρναβάλι της Βενετίας για σόλο τούμπα με ορχήστρα του J.B. Arban με σολίστ τον Κώστα Ασλανίδη και τέλος το 2ο βαλς του Ντ. Σοστακόβιτς από την τζαζ σουίτα».
Οι ερμηνείες των παιδιών της ορχήστρας ήταν εξαιρετικές, παρά το νεαρό της ηλικίας των μελών της και το αποτέλεσμα ήταν αντίστοιχο επαγγελματικών ορχηστρών. Η προετοιμασία της ορχήστρας από την κα Νίνα Πατρικίδου – όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε μέσα από την πολυετή παρουσία της – ήταν εξαιρετική αντίστοιχη του επαγγελματισμού της και του παιδαγωγικού της ρόλου.

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα
Ένα μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- όπου οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.
Μέλος της έχει τη δυνατότητα να γίνει κάθε παιδί που ασχολείται με την κλασσική μουσική ανεξάρτητα του τόπου διαμονής του, εφόσον βέβαια δύναται να συμμετέχει στις πρόβες.
Η ορχήστρα έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και την ΕΡΤ έργα κλασσικής και σύγχρονης μουσικής και για περίπου 2 χρόνια υπήρχε ζωντανή κάλυψη από το Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας των συναυλιών της με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων.
Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως L.Mordkovich, S.Kravchenko, H.Zack, Ντ.Μπακοπούλου, Λ.Καλαφάτη, Α.Κοντογεωργίου, Μ.Πλέσσα, Emma Shaplin κ.ά.
H Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα βραβεύτηκε από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.
Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ