Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

«Πρωταγωνιστεί η Κηφισιά»: Ένα πρωτότυπο βιβλίο αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφόρησε και διατίθεται το πρωτότυπο βιβλίο με τίτλο «Πρωταγωνιστεί η Κηφισιά» από την εκδοτική εταιρία «Welcome».

Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση, σε μέγεθος 21x29cm με χαρτί ευρωπαϊκό velvet και σκληρά εξώφυλλα, το οποίο έγραψε ο εκδότης Άρης Ξηντάρας.

Το σκεπτικό της έκδοσης του βιβλίου, είναι το γεγονός ότι, οι περισσότερες ελληνικές ταινίες, των δεκαετιών 1940 έως 1990 ,είχαν γυριστεί κατά κόρον στην όμορφη Κηφισιά των βορείων προαστίων, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς ηθοποιούς, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Θανάση Βέγγο, Ζωή Λάσκαρη, Κώστα Βουτσά κ.α.

Αναφέρεται στην εποχή της αγνότητας και της αθωότητας και το βιβλίο μέσα από τις σελίδες του δείχνει πώς ήταν η Κηφισιά τότε και πώς είναι σήμερα…

Το βιβλίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε επαγγέλματα που χάθηκαν, όπως αυτά φαίνονται σε παλαιές cartes postales, καθώς και σε εκκλησάκια που γκρεμίστηκαν (η μεγάλη ντροπή των Κηφισιωτών), όπως και σε μέρη της Κηφισιάς που τα συνοδεύουν θρύλοι μεταφυσικοί. Επίσης το βιβλίο αναφέρεται και σε χιουμοριστικές ιστορίες όπως η μεγάλη φάρσα των Κηφισιωτών, η μεγάλη χιουμοριστική ληστεία της Κηφισιάς, ακόμη και το πιο έξυπνο «καμάκι» σε αυτή την ωραία πόλη.

Τέλος, αναφέρεται και το γεγονός ότι, και πολλές ξένες ταινίες γυρίστηκαν στην Κηφισιά, με γνωστούς ξένους ηθοποιούς, όπως π.χ. η Ρόμι Σνάιντερ, η ταινία με το σκυλάκι Benji και άλλα πολλά θέματα που θα συναρπάσουν τους αναγνώστες.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ