Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Πορεία προς την εξέλιξη»: Ανοίγει τις πόρτες της η έκθεση ζωγραφικής της Αικατερίνης Πουλιάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Αικατερίνης Πουλιάση με θέμα «Πορεία προς την εξέλιξη» από τις 22 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2022.

Η ατομική έκθεση της Αικατερίνης Πουλιάση επιχειρεί να αναδείξει στοιχεία, μέσα κι εκδηλώσεις της ανθρώπινης εξέλιξης.

Η πορεία και τα στάδια της ζωής συνιστούν στοιχεία μόνο της γέννησης και της φθοράς του ανθρώπου. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που καθιστούν τον άνθρωπο εν δυνάμει εξελισσόμενο ον.

Η αναζήτηση στιγμών ξεγνοιασιάς κι επικοινωνίας, δικαιοσύνης και φωτός ωθούν τον άνθρωπο στην δημιουργία κι αποκατάσταση μιας εσωτερικής ισορροπίας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η απελευθέρωση από τα δεσμά της ύλης κι από φθοροποιές καταστάσεις, το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, και τέλος η συμπαντική ενέργεια κι η θεϊκή ύπαρξη ωθούν τον άνθρωπο σε εσωτερική εξέλιξη κι ανέλιξη.

Βιογραφικό

Η Αικατερίνη Πουλιάση σπούδασε Νηπιαγωγός κι Εμψυχώτρια. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε διάφορους τομείς, σχετικούς με την εκπαίδευση και διασκέδαση παιδιών. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός στην Δημόσια εκπαίδευση.

Σπούδασε ζωγραφική σε διάφορα εργαστήρια. Από τις πιο σημαντικές ζωγραφικές της σπουδές είναι αυτές που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με δάσκαλο τον Αντώνη Κουρτικάκη. Εκεί διδάχθηκε ιστορία τέχνης και πολιτισμού, καθώς και τεχνικές, όπως: η νωπογραφία-τοιχογραφία, η εγκαυστική, η υδατογραφία, η γλυπτική, το γλασαριστό κ.α.

Από τις ατομικές της εκθέσεις ξεχωρίζει αυτή με θέμα την «Διαχρονικότητα της κρίσης».

Ακόμη έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες κι ιδιωτικές συλλογές.
Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Συγγράφει κυρίως ποίηση και κείμενα για παιδιά. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ” Οδεύοντας προς το φώς ” και το παιδικό βιβλίο ” Ένας άμυαλος χιονάνθρωπος “.

Συνεντεύξεις και κείμενα που αφορούν την συγγραφική αλλά και ζωγραφική της δράση έχουν περιληφθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης: ραδιόφωνο και κανάλια τηλεοπτικά-διαδικτυακά, έντυπο και διαδικτυακό τύπο.

Εγκαίνια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 22 -29 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 – 21.00
Κυριακή 18.00-21.00

Black Duck Gallery
Χρήστου Λαδά 9α/ Αθήνα / 210 3234760 / www.blackduck.gr / [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ