Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Πολιτιστικές βραδιές στο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται για το 2015 και το 2016 ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
– Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ώρα 19:00. «Η …άλλη 28η Οκτωβρίου». Ένα διαφορετικό αφιέρωμα στην Εθνική μας επέτειο, με την Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου και τη Χορωδία των ΚΕ.ΦΙ. Ενορχήστρωση – Δ/νση Ορχήστρας: Θάνος Μπένος. Επιμέλεια κειμένων & οπτικού υλικού: Χρήστος Μπολώσης. Αφήγηση κειμένων-Προετοιμασία Χορωδίας: Χαρά Θεοδωρακάκη. Τραγούδι: Νίκη Μηλιαρά – Βίκυ Σακελλαριάδη.
– Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Κινηματογραφική Λέσχη «Γη και Ελευθερία». Αφιέρωμα στον Κεν Λόουτς – Ο πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης.
– Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Συναυλία «Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου». Ο Γιάννης Θωμόπουλος και η Γιώτα Βέη με ορχήστρα τριών οργάνων (πιάνο, πνευστό και έγχορδο),  σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο ’40, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια από το «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δημοτικά τραγούδια που συνδέονται με τους αγώνες του λαού μας για την ελευθερία.
– Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρα 19:30. Μουσική εκδήλωση «Τραγουδάμε, θυμόμαστε, γιορτάζουμε». Με οδηγό τη Γιώτα Βέη, οι θεατές της παράστασης καλούνται να θυμηθούν δημοτικά τραγούδια της πατρίδας τους και να τα τραγουδήσουν μαζί της, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην δημοτική ποίηση και το δημοτικό τραγούδι.
– Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ώρα 19:30. Θεατρική παράσταση «Έξοδος». Η παράσταση «Έξοδος» , αναφέρεται στον αγώνα των γυναικών για την ελευθερία με ηρωίδες τη Μόσχω Τζαβέλα, την Ηλέκτρα Αποστόλου, τη Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τη Λέλα Καραγιάννη. Σουλιώτισσες και Μεσολογγίτισσες, εργάτριες και ανώνυμες αγωνίστριες. Η 89χρονη αγωνίστρια Ζωή Πετροπούλου θα αφηγείται στη θεατρική σκηνή τη δική της μάχη και ιστορία.
– Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 19:30. Κινηματογραφική Λέσχη «Η Μεγάλη Χίμαιρα». Αφιέρωμα στον Ζαν Ρενουάρ – Ο πατέρας του Γαλλικού κινηματογράφου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ