Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Πάμε σινεμά; Η “Νοσταλγία” επέστρεψε με τα blockbuster της χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους των βορείων προαστίων άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό με την καλύτερη ταινία της χρονιάς.

ΗΝοσταλγία, ο Δημοτικός Κινηματογράφος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, λειτουργεί ξανά και θα είναι ανοιχτός για όλο το καλοκαίρι προκειμένου να αποτελέσει την καλύτερη πρόταση για έξοδο στην πόλη, στη συμβολή Κέας & Τερψιχόρης (προσβάσιμη και από τον σταθμό ΗΣΑΠ).

Το σινεμά θα προβάλλει δύο ταινίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (αλλαγή Πέμπτη και Δευτέρα) με μία όμως ώρα προβολής στις 21.00 λόγω της ανάγκης να τηρηθεί το ωράριο του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Πρώτη προβολή ήταν το Nomadland, το οποίο φέτος κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου, όπως επίσης και Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Για τους μικρούς επισκέπτες, ο Δημοτικός Κινηματογράφος, εκτός από τις παιδικές ταινίες, φιλοξενεί και φέτος παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με τον αγαπημένο Καραγκιόζη, μια φορά την εβδομάδα, λίγο πριν την ημερήσια προβολή της ταινίας.

Οι άνθρωποι “πίσω” από τη “Νοσταλγία”

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α., του αρμόδιου φορέα για ό,μτι αφορά τη “Νοσταλγία”, κ. Ν. Σπυρόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Χ-τύπο για τη φετινή λειτουργία του κινηματογράφου: “Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προστασίας λόγω Covid όπως είχαμε κάνει και πέρσι. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο. Οι ταινίες μας θα είναι στο κλίμα των τελευταίων ετών, θα έχουμε πολλές πρώτες προβολές. Ξεκινάμε λοιπόν με μια προβολή την ημέρα, όπως ορίζει η νομοθεσία και ελπίζουμε στο μέλλον να μας επιτρέψουν και δεύτερη, γιατί η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Επίσης, φέτος θέλουμε να καθιερώσουμε τις παιδικές παραστάσεις Καραγκιόζη για μια φορά την εβδομάδα, πιθανόν κάθε Κυριακήμ για τους μικρούς μας φίλους.”

Τέλος, και η κα Ε. Κανλή, Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α μας ανέφερε τα εξής: «Αγάπη αλλά και προσοχή… Εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που ορίζουν οι ειδικοί, ξεκινάμε το φετινό ταξίδι στον κόσμο του σινεμά, ξεκινάμε τα ραντεβού στη Νοσταλγία, τον δημοτικό κινηματογράφο της πόλης μας. Σύνθημα μας αυτή τη χρονιά: “βλέπουμε ταινίες παρέα, μαζί, ονειρευόμαστε και ταξιδεύουμε σε κάθε άκρη της γης”. Τέσσερις δεκαετίες τώρα η Νοσταλγία είναι και παραμένει ένα στολίδι για το Ηράκλειο που το προτιμούν για την καλοκαιρινή έξοδο οι Ηρακλειώτες αλλά και επισκέπτες έξω από την πόλη. Μέσα σε ένα καταπράσινο χώρο που θυμίζει παλιά γειτονιά, παλιά αυλή με αρώματα βασιλικού και λεβάντας, σας περιμένουμε ξανά, όλο το καλοκαίρι, να περάσουμε όμορφα τα βράδια μας. Βρείτε το πρόγραμμά της Νοσταλγίας στα social media του Δήμου και της ΚΕΑΕΔΗΑ καθώς και στην ιστοσελίδα iraklio.gr.»

 

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ