Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ο Ν. Πέππας στο Χ-τύπο: “Στόχος να προσφέρουμε για μία ακόμα φορά όμορφες στιγμές σε όλους τους θεατές”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ μιλά για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2023

Για μια ακόμη χρονιά, το καλοκαίρι στο Μαρούσι χαρακτηρίζεται από στιγμές πολιτισμού και ψυχαγωγίας μέσα από το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2023. Η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) έχει διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Αίθριο Θέατρο να τις απολαύσουν!

Στην “καρδιά” της διοργάνωσης βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκος Πέππας, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός με αγάπη για την πόλη, ο οποίος μέσα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας μιλά μεταξύ άλλων για όλο το παρασκήνιο του Φεστιβάλ, τα μελλοντικά σχέδια της ΚΕΔΑ, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

 

Κύριε Πέππα, αρχικά, να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2023 έρχεται στην πόλη με ένα εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμα αποτελούμενο από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Με λίγα λόγια, τι να περιμένει το κοινό να ζήσει φέτος στο Αίθριο Θέατρο;

Από την Τετάρτη, 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 πρωτοπόροι της Ελληνικής μουσικής σκηνής και καταξιωμένοι καλλιτέχνες πλαισιώνουν και φέτος το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2023 και συντροφεύουν τα καλοκαιρινά βράδια μας με μοναδικές στιγμές αληθινής διασκέδασης στο Αίθριο Θέατρο (Λ. Κηφισίας 219).

Για τους φίλους των Τεχνών και του Πολιτισμού η αυλαία του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2023 ανοίγει στις 28 Ιουνίου με τη Συναυλία του Γιάννη Κότσιρα (μαζί του η Μυρτώ Βασιλείου και η Δήμητρα Μπουλούζου) οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις.

Tο Φεστιβάλ των επομένων ημερών εμπλουτίζεται με ένα υπέροχο συναυλιακό πρόγραμμα από τη Μελίνα Ασλανίδου, μια μαγική συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, την «ντίβα της καρδιάς μας», Καίτη Γαρμπή με τη μοναδική λαϊκή φωνή της, την καταξιωμένη ερμηνεύτρια που εδώ και δεκαετίες μας χαρίζει αλλεπάλληλες επιτυχίες, Δέσποινα Βανδή, τους ευρηματικούς Αντώνη Κρόμπα & Λευτέρη Ελευθερίου με κωμικά σκετς και αυτοσχεδιασμό, την καταπληκτική και γνωστή ερμηνεύτρια Σοφία Βόσσου, τον   Γιώργο Υδραίο, έναν τραγουδιστή σεμνό με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους συνθέτες και τραγουδιστές, τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια με τη μελωδική και ευαίσθητη φωνή της Σοφία Μιχαηλίδη και τον ξεχωριστό τραγουδιστή Δημήτρη Σαββαΐδη με το μπουζούκι του, την πολυβραβευμένη συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία με το μαγικό βιολί της θα μας ταξιδέψει μουσικά με άρωμα Ανατολής και Δύσης, μία θεατρική, πρωτότυπη, κλασική και παράλληλα σύγχρονη κωμωδία με το πιο επίκαιρο κείμενο και το πιο σημαντικό με τη συμμετοχή του ίδιου του κοινού, με τον Γιώργο Μακρή, ενώ, τέλος, με τη συνοδεία της εξαιρετικής «Ορχήστρας Μίμης Πλέσσας» και με τις σημαντικές ερμηνεύτριες Ελένη Πέτα και Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας μας υπόσχεται μία αξέχαστη βραδιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αγαπημένου μας δημιουργού!

Φιλοδοξία και στόχος μας είναι μέσα από την πολιτιστική μας πρόταση και την μοναδική ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ να προσφέρουμε για μία ακόμα φορά ψυχαγωγία και όμορφες στιγμές σε όλους τους θεατές επιτυγχάνοντας να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεών τους.

 

 

Πέρσι η προσέλευση έφτασε περίπου τους 30.000 θεατές. Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος, και εν τέλει έχουν σημασία τα «νούμερα» για εσάς;

To Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2022 φιλοξένησε περίπου 30.000 θεατές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν από τις πλούσιες μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις που προσέφερε. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο προσέλευσης του κοινού εκπλήρωσε και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και θεωρούμε πως και φέτος με την αγάπη και τη συμμετοχή του κόσμου θα ξεπεράσουμε το «νούμερο» αυτό.   Ο βασικός μας, όμως, στόχος δεν είναι τα «νούμερα» αλλά κάθε χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε τα πολιτιστικά μέγιστα στους συμπολίτες μας αλλά και σε όσους  επισκέπτονται το Φεστιβάλ μας. Τα «νούμερα» απλά μας αποδεικνύουν πως το Φεστιβάλ της πόλης μας αποτελεί το κορυφαίο εξωστρεφές γεγονός του καλοκαιριού για όλα τα βόρεια προάστια και μας δίνουν τη δύναμη να αναπτυσσόμαστε, να δημιουργούμε και να καινοτομούμε.

 

Συναντήσατε δυσκολίες κατά τη διοργάνωση και διαμόρφωση του προγράμματος; Και αν ναι, τι είδους;

Οι προκλήσεις είναι πάντα οι ίδιες κάθε χρονιά και αφορούν, κυρίως, σε προκλήσεις οργανωτικού χαρακτήρα, που όμως είναι κοινές, αναμενόμενες και φυσικά επιλύσιμες. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), με την πολυετή εμπειρία διοργάνωσης μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι καθόλα έτοιμη να προσφέρει εξαιρετικά πετυχημένα μουσικά και θεατρικά θεάματα στο αγαπημένο της κοινό και αυτό το καλοκαίρι.

 

 

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που λαμβάνετε υπόψη κατά τη διαδικασία αυτή;

 

Οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου στην κατάταξή του στα διασημότερα Φεστιβάλ της χώρας μας είναι  επιτυχημένη διοργάνωσή του από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου- στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου που εργάζονται με μεγάλη αγάπη για το Φεστιβάλ- η διατήρηση ενός επιπέδου ποιότητας, η δημιουργική διαδικασία και τεχνογνωσία,  η επικοινωνιακή στρατηγική μας, το όραμά μας να αποτελέσει ένα πολύ δυνατό μέσο παραγωγής πολιτισμού αλλά κυρίως η μεγάλη επισκεψιμότητα. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών της πόλης μας και άλλων Δήμων στο ετήσιο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελούν την καρδιά της μεγάλης του επιτυχίας.

 

Σε τι βαθμό έχει λειτουργήσει το Φεστιβάλ σαν παράγοντας ανάπτυξης και διαμόρφωσης της ταυτότητας της πόλης;

Στόχος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και εμού του ιδίου ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑ μέσα από την ετήσια διοργάνωση του καλοκαιρινού Φεστιβάλ είναι να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου και να διατηρήσουμε την ουσιαστική και αναλλοίωτη επαφή όλων των πολιτών με τις Τέχνες.  Έχουμε  καταφέρει να κάνουμε το Μαρούσι μας πόλο έλξης πολιτισμού και ανάπτυξης.

 

Ποιες άλλες δράσεις προγραμματίζονται στο μέλλον από την ΚΕΔΑ;

Βρισκόμαστε ήδη στην προετοιμασία ενός εξαιρετικά πλούσιου πολιτιστικού – καλλιτεχνικού προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων για το 2023-2024, που θα περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκπαιδευτικές δράσεις και το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2024. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων σε θέματα Πολιτισμού, οφείλουν να εμπεριέχουν τα χαρακτηριστικά, της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και της αμοιβαιότητας. Και αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας σχεδιάζοντας δράσεις Πολιτισμού: να μην θεωρηθεί ότι ο Πολιτισμός είναι μια αδρανή έννοια αλλά ως ένα ζωντανό και ενεργό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εμείς ως  Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) θέλουμε να παροτρύνουμε όλους τους Μαρουσίωτες και τις Μαρουσιώτισσες  για την ενεργή συμμετοχή τους στα πολύ σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουμε και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε παρά τις δυσκολίες να μεταδώσουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς σε όλους τους συμπολίτες μας.

 

 

 

Με την πολυετή λειτουργία πολιτιστικών και καλλιτεχνικών τμημάτων το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της πόλης αλλά και όμορων Δήμων για πολιτιστική δημιουργία καθώς και σωματική και πνευματική ανάπτυξη συμμετέχοντας στα ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά εργαστήρια. Το Κέντρο Τέχνης είναι ένας χώρος πολιτισμού, ο οποίος ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου και εκεί διοργανώνονται εκτός από τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως ομιλίες καλλιτεχνικού περιεχομένου, συναυλίες, εκδηλώσεις Συλλόγων κ.ά.

Εξέχουσα θέση έχει και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» το οποίο παρέχει διαβαθμισμένες σπουδές και επίσημα αναγνωρισμένα διπλώματα από το κράτος και  λειτουργεί σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι Μουσικής Προπαίδειας, Μουσικής Τεχνολογίας και Παιδική Χορωδία.

 Παράλληλα, και ο Αθλητισμός συνεργεί και διαμορφώνει μια δυναμική ταυτότητα για την πόλη του Αμαρουσίου. Ο Δήμος μας μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και στρατηγικές προτρέπει τους δημότες αλλά και όσους ενδιαφέρονται από όμορους Δήμους να εντάξουν την άσκηση και την άθληση στις καθημερινές τους συνήθειες. Διαθέτουμε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που φιλοξενούν τις χορευτικές δραστηριότητες, τις προσφάτως ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις σε όλες τις γειτονιές της πόλης), τα κλειστά και υπαίθρια γυμναστήρια καθώς και ένα υπερσύγχρονο Κολυμβητήριο που αποτελεί χώρο ευεξίας 365 ημέρες το χρόνο. Όλα τα προγράμματα υποστηρίζονται και βρίσκονται υπό την εποπτεία έμπειρων γυμναστών, προπονητών και δασκάλων.

Η επένδυση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό είναι στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα!

 

Κλείνοντας, μιας και βρισκόμαστε στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ποια είναι τα δικά σας προσωπικά σχέδια και οι στόχοι σας;

Η πορεία μου στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Αμαρουσίου ξεκίνησε το 2007, όταν εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Προχώρησα με βήματα σταθερά και με πολλή δουλειά. Έχω διατελέσει Αναπληρωτής Δημάρχου, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κέντρου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΓΣΑ). Σήμερα, διατελώ Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο πολίτης, σε μια δύσκολη από πολλές απόψεις εποχή, θέλει να νιώσει ασφαλής, να ξέρει ότι θα υπάρχει μια Δημοτική Αρχή η οποία θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα του στην επίλυση των προβλημάτων του, θα παλεύει για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού, θα αγωνίζεται για την παιδεία και την οικονομική ευημερία της πόλης. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Το Μαρούσι Ψηλά» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, στην οποία θα συμμετέχω και εγώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τον Οκτώβριο 2023, θα οδηγήσει και την επόμενη πενταετία το Μαρούσι ακόμα πιο Ψηλά με «Σύνθεση», «Ενότητα» «Σχέδιο» και «Αγάπη» για την πόλη μας.

Το Μαρούσι είναι ένας ιστορικός,  Μητροπολιτικός δήμος που δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο από το να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να είναι στην κορυφή της Αττικής, πρότυπο διοίκησης και ανάπτυξης,  Πολιτισμού και ευημερίας των κατοίκων  του.

Για μένα προσωπικά αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑ ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι δύο κομμάτια της ζωής μου, είναι η αισθητική μου και ο τρόπος σκέψης μου με βασικό μου μέλημα την προσφορά μου στην πόλη μου και στους συμπολίτες μου από τους οποίους αντλώ δύναμη, αγάπη και εμπιστοσύνη. Μαζί θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε για ένα «Μαρούσι Ψηλά»!

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ