Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Οι Sidetrack στο Χ-τύπο: «Προσπαθούμε να πηγαίνουμε τον ήχο μας ένα βήμα μπροστά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν οι Sidetrack, ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα γκρουπ της ελληνικής σκηνής μας συστήθηκαν για πρώτη φορά, και παρόλα αυτά η δουλειά τους αποδεικνύει ότι πρόκειται για καλλιτέχνες που ξέρουν τι θέλουν να εκφράσουν και με τι τρόπο θέλουν να “αγγίξουν” το κοινό.

Ήδη τα κομμάτια τους έχουν κερδίσει τους ακροατές τόσο στις ψηφιακές πλατφόρμες, όσο και στις live εμφανίσεις τους με το μέλλον να προβλέπεται ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους ίδιους και τους θαυμαστές τους.

Σε μια απολαυστική συζήτηση γνωρίζουμε τους Μιχάλη Κεχαγιά,  Στέργιο Δήμπα,  Κοσμά Μπρούσαλη και Τάσο Κακογιάννη και την πορεία τους ως συγκρότημα, ενώ μας μιλούν για την τελευταία τους δουλειά, με την οποία μας καλούν σε ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης με στόχο να καταλάβουμε τι συμβαίνει… “Όσο σκέφτεσαι το αύριο”.

 

Ξεκινώντας, για να σας γνωρίσουμε καλύτερα και εμείς και οι αναγνώστες μας θα θέλατε να μας “συστηθείτε” και να μας πείτε δυο λόγια για το πώς “γεννήθηκαν” οι Sidetrack;

Η μπάντα ξεκίνησε το 2017, όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε ένα στούντιο απλά να παίξουμε μαζί. Εκεί, προέκυψαν διάφορες ιδέες και γρήγορα αποφασίσαμε ότι έχουμε υλικό που θέλουμε να ηχογραφήσουμε. Ήδη γνωριζόμασταν αρκετά χρόνια μεταξύ μας καθώς είχαμε συνεργαστεί σε μπάντες άλλων καλλιτεχνών, στο παρελθόν. Καταλήξαμε στο όνομα SIDETRACK, το οποίο συνόδευε πάντα στο μυαλό μας και αφορά τα τραγούδια που δεν έχουν τεράστια απήχηση, ωστόσο αποτελούν το βαθύτερο έργο των καλλιτεχνών που κοσμούν την δισκοθήκη μας. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορήσαμε την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά.

 

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του καθενός που πιστεύετε ότι παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην καλή συνεργασία σας;

Σε οποιαδήποτε μορφή ομάδας, για να μπορέσει αυτή να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να υπάρχει η σωστή κατανομή των ρόλων του καθενός με βάση των χαρακτηριστικών του. Η οργανωτικότητα του Κοσμά, ο ρεαλισμός του Στέργιου, η τρέλα του Τάσου και η επιμονή του Μιχάλη είναι μερικά γνωρίσματα που βοηθάνε το σύνολο.

 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σας EP με τίτλο «Όσο σκέφτεσαι το αύριο». Τι διαφορετικό έχει από ό,τι έχετε παρουσιάσει μέχρι στιγμής;

Η τέχνη δεν μπορεί να είναι μαθηματική αποκλειστικά. Αφήνουμε την μουσική να κατευθύνει σε πoιο πλαίσιο θα κινηθούμε κάθε φορά. Στις προηγούμενες δουλειές πηγαίναμε στο στούντιο με μακέτες των τραγουδιών. Είχαμε μια εικόνα για το πού περίπου θα οδηγηθεί το κάθε τι. Στην συγκεκριμένη δουλειά πήγαμε στο στούντιο μέσω πανδημίας χωρίς να έχουμε καμία εικόνα για το αποτέλεσμα. Αφήσαμε τα πράγματα να πάνε κατά κάποιο τρόπο μόνα τους σε απάντηση των δύσκολων καιρών που όλοι ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε.

 

Σας αρέσει να πειραματίζεστε με τον ήχο σας; Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Προσπαθούμε να πηγαίνουμε τον ήχο μας ένα βήμα μπροστά, πάντα με γνώμονα την μελωδία και το τι ζητάει το κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Θα μπορούσαμε να σας πούμε μια μεγάλη λίστα συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που βρίσκονται στην δισκοθήκη μας καθότι πρώτα από όλα είμαστε ακροατές. Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικά ακούσματα και διαφορετικές μουσικές προσλαμβάνουσες που εμπεριέχονται κατά κάποιο τρόπο αφομοιωμένα στην μουσική μας.

 

Έχετε αναφέρει ότι στο τραγούδι σας “Όλα αλλιώς” μιλάτε για έναν ουτοπικό κόσμο χωρίς βία και πόνο. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ένας τέτοιος κόσμος;

Έχει βασική σημασία αυτόν τον κόσμο ο καθένας από εμάς να μπορέσει τον φανταστεί και να κάνει μικρά βήματα στην καθημερινότητα του προς αυτήν την κατεύθυνση. Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ, αλλά σίγουρα θα ήταν ένας κόσμος καλύτερος με περισσότερα όνειρα και περισσότερο φως.

 

Και η “Διαδρομή” είναι ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μιλά και για την μεταξύ σας φιλία και όλο το μέχρι στιγμής “ταξίδι” σας;

Η «Διαδρομή» μιλάει για βόλτες γεμάτες ξεγνοιασιά και για παρέες που αντέχουν στον χρόνο. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μιλάει και για την δική μας φιλία καθώς γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και έχουμε ζήσει πολλές ωραίες στιγμές μαζί. Είτε σε επίπεδο δουλείας με την μπάντα, είτε σε προσωπικό επίπεδο.

 

 

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που “δεν κατάφερε” για κάποιο λόγο να συμπεριληφθεί στο EP; Αν ναι, σκοπεύετε να το κυκλοφορήσετε στο μέλλον;

Επειδή ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε ένα EP, άρα ο αριθμός των τραγουδιών ήταν συγκεκριμένος, και υπήρξαν κάποια τραγούδια που μείνανε απ’ έξω. Όμως, δεν θα τα αδικήσουμε καθώς, ήδη είμαστε στην αρχή της επόμενης δουλειάς, στην οποία θα ενταχθούν. Δουλεύουμε ήδη στο στούντιο πάνω σε κομμάτια και μελωδίες που θα αποτελούν το επόμενο εγχείρημα μας.

 

Η περίοδος του lockdown λειτούργησε πιο δημιουργικά παρά ανασταλτικά για σας;

Η απάντηση της μπάντας στα πράγματα ήταν μια δημιουργική διαδικασία. Η κυκλοφορία του προηγούμενο άλμπουμ μας συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας και κάποιους μήνες αργότερα ετοιμάζαμε την επόμενη μας δουλειά. Η κίνηση του να μπούμε στο στούντιο μας βοήθησε πάρα πολύ στην αντιμετώπιση της κατάστασης αφού αποτελούσε για εμάς σημείο αναφοράς και μια υπενθύμιση “κανονικότητας”.

 

Ποιος καλλιτέχνης θα ήταν η ιδανική συνεργασία για σας;

Είχαμε μέχρι τώρα την τύχη να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες που θαυμάζουμε και ελπίζουμε να γίνει και στο μέλλον. Γενικά, ιδανική θεωρούμε μια συνεργασία που γίνεται πάντα με καλλιτεχνικό και δημιουργικό κίνητρο.

 

Υπάρχουν άλλα σχέδια για τη φετινή σεζόν; Έχετε προγραμματίσει live εμφανίσεις;

Θέλουμε πάρα πολύ εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν να βρεθούμε ανάμεσα σε κόσμο και να παίξουμε τα τραγούδια μας ζωντανά. Ωστόσο θεωρούμε ότι μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση οφείλεις να είσαι έτοιμος να παρουσιάσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και για αυτό τον λόγο είμαστε σε μια διαδικασία προβών. Το σίγουρο είναι πάντως ότι μας αφορούν οι ζωντανές εμφανίσεις και ανυπομονούμε κάποια στιγμή να τα πούμε εκεί από κοντά, όλοι μαζί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ