Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Οι “Φθινοπωρινές Γιορτές” έρχονται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Φεστιβάλ πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” του Δήμου Αγίου Δημητρίου ξεκινάει!

Ο θεσμός που κάθε χρόνο τιμά τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του, προβάλει τις Τέχνες και που εν τέλει μέσα από ένα μήνα μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, θεάτρου σκιών για τα παιδιά, καταφέρνει να λειτουργεί… θεραπευτικά για την ψυχή, με το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο να γίνεται όσο πιο ομαλά και καλλιτεχνικά γίνεται.
Η καλλιτεχνική προσέγγιση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για ακόμη μια χρονιά επικεντρώνεται σε υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική, με τρόπο πολύπλευρο και ποικίλο, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες που τιμούν την πόλη με τις εμφανίσεις τους. Φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά οδηγεί στις θεατρικές παραγωγές του διαδημοτικού φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, ενώ οι παραδοσιακές μουσικές από όλη την Ελλάδα θα συναντήσουν δημιουργούς όπως η Υρώ Μανέ, ο Πάνος Βλάχος, ο Στέλιος Ρόκκος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Ιουλία Καραπάτακη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Γεωργία Νταγάκη και ακόμη οι Bazooka και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, ο Νίκος Ξύδης με τη Βιολέτα Ίκαρη και πολλοί άλλοι.

Το φθινόπωρο αυτό θα ταξιδέψουμε με τους τοπικούς συλλόγους σε ολόκληρη την Ελλάδα και από τους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» θα φτάσουμε στα τραγούδια της ξενιτιάς από την Ήπειρο, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, από τα μυστηριακά ικαριώτικα γλέντια θα καταλήξουμε στη Μικρά Ασία με τις μουσικές και τα λόγια που έχουν σημαδέψει την κουλτούρα της πατρίδας μας και έχουν μετατρέψει τον πόνο από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής σε τέχνη επιβίωσης και μνήμης.

Πλατεία Παναγούλη, Πάρκο Ασυρμάτου, Δημοτικό Στάδιο και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος” είναι οι 4 χώροι που θα φιλοξενήσουν:

  • 11 μεγάλες συναυλίες
  • 3 σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις
  • 5 μουσικοχορευτικές παραστάσεις
  • 8 παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου

Και φυσικά διάσπαρτες σε πλατείες, παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους 10 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα και Ιωάννη Αθανασίου.

Στο Φεστιβάλ της πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όπως πάντα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βάζει στον πυρήνα της δράσης του την αλληλεγγύη και υποδέχεται με ευγνωμοσύνη τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης.

Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, η πολύπλευρη στήριξη της κοινωνίας είναι και ο μόνος τρόπος για να χτιστούν βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις. Το Φεστιβάλ Πόλης, στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης, εκκινώντας από το πολιτισμό και φτάνοντας στην έμπρακτη φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Βρείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ –> https://drive.google.com/file/d/1ih-qvGdr1p-i7YCOWoBck2feIuZetqVd/view

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ