Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις


Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα εγκαινιάστηκε η συλλογική φωτογραφική έκθεση «Η Ελλάδα μέσα από το διπλωματικό φακό» των επτά διπλωματικών αποστολών (Πρεσβείες του Βελγίου, της Ελβετίας, του Ιράκ, της Κροατίας, του Λιβάνου, της Ρωσίας, και της Τσεχίας) που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίησή της. Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του περιοδικού Greek Diplomatic Life, τα εγκαίνια της έκθεσης στέφθηκαν με επιτυχία καθώς τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και των ενόπλων δυνάμεων, πρεσβευτές ξένων κρατών, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, καθώς και εξέχοντες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας.
Τους χαιρετισμούς των ομιλητών ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα, ενώ το εναρκτήριο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παράσταση μοντέρνου χορού από τη σχολή Play & Fly.
Οι Πρέσβεις και διπλωμάτες που συμμετείχαν στην έκθεση κατόρθωσαν να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες από την ελληνική πραγματικότητα, και μέσα από το πολυπολιτισμικό τους υπόβαθρο, να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας.
Η έκθεση στοχεύει να καθιερωθεί ως μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το διπλωματικό σώμα προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης να δουν πέρα από τα στερεότυπα που συνήθως συνοδεύουν την αντίληψη για τους διπλωμάτες και τη διπλωματική ζωή.
Τόσο ο κ. Ηλίας Κοσίντας που έχει επιμεληθεί την έκθεση, όσο και ο Πρέσβης της Λετονίας, κ. Ίβαρς Πούντουρς αξίζουν θερμές ευχαριστίες για τις πολύτιμες φωτογραφικές συμβουλές τους και την αμέριστη υποστήριξή τους στο όλο εγχείρημα.
Είσοδος Ελεύθερη. Διάρκεια έως την 11η Οκτωβρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ