Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μια ημέρα με… “Άρωμα Γυναίκας” στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τμήματος Πολιτισμού υπό τον τίτλο ‘’Άρωμα Γυναίκας’’, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, την Κυριακή 13 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η εκδήλωση έτυχε θερμών επιδοκιμασιών από το κοινό της πόλης, όπως και ο συνδυασμός των καλλιτεχνικών δράσεων που περιλάμβαναν συναυλία tango μουσικής με ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο (ακούστηκαν συνθέσεις των C. Gardel, A. Piazzolla, G. Bregovic, Γ. Σπάρτακου, Μ. Σουγιούλ) από το Ensemble Δωματίου του Δήμου Μεταμόρφωσης, χορογραφίες από τις σχολές χορού της πόλης μας και συγκεκριμένα τη Σχολή Χορού Λυδίας Κάγιου ( χορογραφία Ναταλία Μαυρόγιαννη – Φρόσια Τσιριμιάγκου, τη Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού Γωγώς Κατσιγιάννη (χορογράφησε η διευθύντρια της σχολής κ. Γωγώ Κατσιγιάννη), τη Σχολή Χορού BLAZE (χόρεψαν Αργεντίνικο & Γαλλικό tango ο Γιώργος Τραχανής και η Έλσα Χατζησταυρίδη σε χορογραφία του πρώτου), δραματοποιήσεις, απαγγελία, και παρουσιάσεις από την ομάδα ‘’ΠΑΡΕΑ’’ του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης, ομιλίες με ιστορικές αναφορές στην ημέρα, καθώς και ενημερώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα ΝΗΦΙΜ και το Άλμα Ζωής.

 

 

Τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας ήταν η 6η παραολυμπιονίκης του Τόκυο στην ποδηλασία δρόμου και αθλήτρια του συλλόγου της πόλης ‘’Καστελάνοι’’, κ. Κατερίνα Ελ Λατίφ, στην όποια ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας, απένειμε τιμητικό αγαλματίδιο.

 

 

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης και την συνεργασία των συναρμοδίων για τις δράσεις διευθύνσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, το Ensemble Δωματίου του Δήμου συνέπραξε με την σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη, τον βιολιστή και μαέστρο Jose Angel Marin Salazar, ενώ πιάνο έπαιξε ο Αλέξανδρος Φαρής, σαξόφωνο οΙλία Σαμσόνωφ (δάσκαλος ξύλινων πνευστών στο Εργαστήρι Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου), τρομπέτα ο αρχιμουσικός της Ορχήστρας Πνευστών & Κρουστών του Δήμου, Θεοδόσιος Αγγ. Σμυρνιός, που είχε αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις. Στην εκδήλωσε τραγούδησε και ο βαρύτονος Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός που είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

 

 

 

Με το πέρας των δράσεων δόθηκαν συμβολικά κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλες τις κυρίες που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ