Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Με ζαγορίσιο αέρα…»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα μουσικοχορευτική συνάντηση πραγματοποίηθηκε στο Χορευτικό Εργαστήρι Ν. Ιωνίας, λίγο πριν την ολιγοήμερη ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα. Τόπος αυτής της «νοερής» συνάντησης, το Ζαγόρι Ιωαννίνων, μια περιοχή με πλούσια παράδοση, ξεχωριστές μελωδίες και ιδιαίτερο χορευτικό ύφος.
Ο κ. Νίκος Καμπέρης, υπεύθυνος διδασκαλίας του Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών «Η ΠΙΝΔΟΣ» και χορευτές του Συλλόγου προσπάθησαν να μεταδώσουν το βιωματικό στοιχείο της ζαγορίσιας χορευτικής και μουσικής παράδοσης. Με τρόπο παραστατικό και βαθιά συναισθηματικό ο κ. Καμπέρης έκανε τους παρευρισκόμενους  να αφουγκραστούν την τελετουργία του χορού και την εσωτερικότητα με την οποία εκφράζεται από τους χορευτές της περιοχής. Υπομονετικός και αναλυτικός σε κάθε ερώτηση, κατάφερε να μεταφέρει σε μια αίθουσα χορού,ζαγορίσια ακούσματα και πατήματα από αλλοτινές εποχές.
Οι υπεύθυνοι διδασκαλίας Δημήτρης Μήτσης και Μάνθα Ζήβα, καθώς και όλα τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου ευχαριστούν θερμά τόσο τον κ. Ν. Καμπέρη, όσο και τους χορευτές του, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα τους, αλλά και για την τόσο ζεστή και ενδιαφέρουσα προσέγγιση τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ