Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Μαγικό ταξίδι σε ρυθμούς oriental στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Ακολουθώντας τα πέπλα της χορευτικής ομάδας «WARDAH HAMRAH» (κόκκινο τριαντάφυλλο), οι θεατές ταξίδεψαν στο χώρο της Ανατολής και στα βάθη των αιώνων ανακαλύπτοντας τις ρίζες του οριεντάλ χορού, την ποικιλομορφία του μα πάνω απ’ όλα την ομορφιά του, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης», την Κυριακή 1 Ιουνίου. Διοργανωτές ο Ιωνικός Σύνδεσμος και ο Ο.Π.ΑΝ. (Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας) του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Η χορευτική ομάδα «WARDAH HAMRAH» αποτελείται από τις: Αναστασία Βυλλιώτη (δασκάλα ανατολίτικου χορού-Oriental/Bollywood/χορεύτρια-χορογράφο) που είναι η δασκάλα και η εμψυχώτρια της ομάδας, Φαίη Βαρδακούλια, Γιώτα Γεωργοπούλου, Γεωργία Σκουλαρίκου και Αλεξάνδρα Χριστοδούλου.

Η ομάδα ερευνά τα διάφορα είδη του χορού oriental και πειραματίζεται με συνδυασμούς από το βηματολόγιο κάθε είδους, στοχεύοντας σε δρόμους προσωπικής, αλλά και συλλογικής έκφρασης. Μέσω της κινητικής γλώσσας του χορού προσπαθούν να επικοινωνήσουν μηνύματα ψυχής και να διαδώσουν την αγάπη για τον χορό oriental.

Στην παράσταση που έδωσαν στο Δήμο Νέας Ιωνίας, παρουσίασαν την ιστορία του χορού οριεντάλ σε μια διαδρομή από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Άιγυπτο, τον Λίβανο, το Μαρόκο έως και την Αμερική. Η διαδρομή περιελάμβανε βιντεοπροβολές, αφηγήσεις, παρουσίαση οπτικού υλικού για τις φορεσιές του οριεντάλ, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής, το ύφος, τα έθιμα, μικρά θεατρικά δρώμενα και φυσικά υπέροχες ζωντανές χορογραφίες της ομάδας, ομαδικές χορογραφημένες από την δασκάλα, αλλά και σόλο, χορογραφημένες από το εκάστοτε μέλος της ομάδας.

Οι θεατές μαγεύτηκαν από τα χρώματα, τα χαμόγελα και την ζεστασιά των χορευτριών καθώς παρακολούθησαν συνολικά 11 χορογραφίες από τα είδη: Turkish oriental, Raqsharqi, Ghawazee, Raqs el Beledi, Greek tsifteteli, Isis Wings.

Υπεύθυνος καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας και υλοποίησης της παράστασης ήταν ο κ. Γιάννης Κοντίτσης. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν η κα Αναστασία Βυλλιώτη και η κα Γεωργία Σκουλαρίκου. Ομιλήτρια ήταν η κα Αμαλία Βαρδακούλια, ενώ την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού είχε ο κ. Παναγιώτης Λέττας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ