Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Καλοκαίρι με θεατρικά δρώμενα σε Πεύκη και Λυκόβρυση

Δημοσιεύθηκε

στις


Ξεκίνησαν τα Θεατρικά Δρώμενα Καλοκαιριού στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης με τη θεατρική ομάδα και το θεατρικό εργαστήρι του ΠΕ.Α.Π. να ανοίγουν την αυλαία με τη Σπουδή Ιφιγένειας, μια προσέγγιση της Ιφιγένειας εν Ταύροις του Ευριπίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης. Το έργο και τις δύο μέρες μεταλαμπάδευσε στους θεατές την επαφή με τον τραγικό λόγο, την εμβάθυνση στο μύθο και την ανίχνευση των αρχετυπικών καταστάσεων που κάνουν την τραγωδία να μας αφορά μέχρι σήμερα, δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά τη δημιουργία της. Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Εργαστηρίου με επικεφαλής την θεατρολόγο, ηθοποιό και εκπαιδευτικό Μαρία Χριστοδούλου για την ποιότητα με την οποία προσεγγίζουν τη θεατρική πράξη μέσα από το αρχαίο δράμα.

Μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο
Παράλληλα, στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης η μουσική σκηνή: «Οι άθλ(ι)οι του Ηρακλή» υπό την αιγίδα του ΠΕ.Α.Π. παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Παρουσιάστηκαν τραγούδια από μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς, που διαχρονικά ακούγονται και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα και μιλούν στην ψυχή μας.  «Ένα μέρος από αυτή τη σπουδαία δουλειά απολαύσαμε σήμερα, αναπολώντας εκείνη την παλιά εποχή, επιχειρώντας να φέρουμε λίγο από το άρωμά της στις μέρες μας, που είναι τόσο διαφορετικές και τόσο πιο σύνθετες…» τόνισε η κα Πατούλη η οποία ευχαρίστησε τον μουσικοσυνθέτη, αρχιμουσικό και μαέστρο της μουσικής σκηνής (χορωδία), Ηρακλή Τσουκλείδη και όλους τους συντελεστές.

Επόμενες παραστάσεις

Τους επόμενους μήνες οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τα καλοκαιρινά τους βράδια με την επανάληψη του αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο στις 13 και 14 Ιουνίου καθώς και να περιπλανηθούν σε ένα ρομαντικό Σαιξπηρικό ταξίδι στις 5 & 6 Ιουλίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ