Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η ποιητική “Απόπειρα” του Γιώργου Μαστοράκου (photo+video)

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια πλευρά του Γιώργου Μαστοράκου που δεν είναι ευρέως γνωστή αναδείχτηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Εκεί σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή “Αποδείξεις” του πρώην Δημάρχου της πόλης (1991-2006).  Πρόκειται για μια σειρά ποιημάτων που εκδόθηκε το 2010 και  “αφορά γεγονότα που με επηρέασαν, πρόσωπα που με συγκίνησαν και τόπους που συνδέθηκα μαζί τους” όπως σημειώνει ο ίδιος ο ποιητής σαν εισαγωγικό σημείωμα στην έκδοση.

“Είναι μια κατάθεση ψυχής…δίπλα στον πολιτικό εμφανίζεταιο ο άνθρωπος” παρατήρησε ο εργαζόμενος του Δήμου και στενός φίλος του Μαστοράκου κ. Γιώργος Μιχαηλίδης που είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης. Ποιήματα διάβασαν άνθρωποι γνωστοί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, η κα Βάσω Παπαθεοδώρου-Μπελίτση, η κα Ελευθερία Μπαμπάκου, ο κ. Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, η κα Μαίρη Ιγγλέση και ο κ. Δημήτρης Λιτσάκος με τη μουσική συνοδεία του βιρτουόζου στο βιολεντσέλο, κ. Δημήτρη Γούζιου.
Βασικά θέματα που πραγματεύεται ο ποιητής στην “Απόπειρα” είναι ο έρωτας, εικόνες από την εποχή που μεγάλωσε, τόποι της Ελλάδας που τον σημάδεψαν και βέβαια τα όνειρα. “Τα όνειρα μοιάζουν με τα φεγγάρια. Γεμίζουν αργά μα χάνονται απότομα” σημειώνει ο Γιώργος Μαστοράκος στο ποίημα του “τα φεγγάρια”.
Αφού αναγνώστηκαν τα ποιήματα του ο πρώην Δήμαρχος της πόλης συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά όσους τους έκαναν τη τιμή να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Και αντί άλλης ομιλίας αποκάλυψε στο κοινό πως εμπνεύστηκε να γράψει το ποίημα “Η Πέτρα” όταν τυχαία πέταξε μια ελαφρόπετρα σε παραλία της Σάμου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον ποιητή και στον αείμνηστο αδελφικό του φίλο  Δημήτρη Καβούρη (σ.σ. το όνομα του οποίου κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων της Βίλα Στέλλα που δωρήθηκε από την οικογένεια του στο Δήμο), ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο της “Απόπειρας”.
Στο τέλος το κοινό  επεφύλαξε ένα θερμό χειροκρότημα στον Γιώργο Μαστοράκο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Δείτε και βίντεο από την εκδήλωση εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=pwD1_r8QdgQ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ