Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η νέα ενεργειακή κωμωδία “Prana” των Υπερφωτισμένων στο Δήμο Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δυο SOLD OUT παραστάσεις επιστρέφει η Θεατρική Ομάδα «Υπερφωτισμένοι» Δήμου Φυλής στο σανίδι, αφού ελάχιστες θέσεις έχουν μείνει  διαθέσιμες για τη νέα κωμωδία «PRANA» που έγραψε ο Γιάννης Γαλανόπουλος.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:30. Άλλη μια παράσταση θα δοθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στις 20:30, στην πανέμορφη γειτονιά της Δροσούπολης και συγκεκριμένα στο άνετο και κυρίως φιλόξενο θέατρο εντός του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων (Πίνδου & Τεμπών), εκεί όπου οι Υπερφωτισμένοι ανέβασαν το πρώτο τους έργο πριν από 4 χρόνια!

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση θέσης στο 6972052268 ή στη σελίδα της Ομάδας στο Facebook και το Instagram.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Γαλανόπουλου, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, όπως και όλη η Θεατρική Ομάδα. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή στο «PRANA» του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Γιώργου Πάντζα, μέσω ήχου.

Οι «Υπερφωτισμένοι» επιστρέφουν στη σκηνή γεμάτοι εμπειρίες από τα Φεστιβάλ Θερμαϊκού, Σπερχειάδας, Κορίνθου, Βριλησσίων, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μεταμόρφωσης, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Χαλανδρίου, Αχαρνών και Φυλής όπου παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία το “La Nona”, κατακτώντας σημαντικά Βραβεία και Επαίνους.

Κάθε χρόνο το κοινό των «Υπερφωτισμένων» αυξάνεται και ο πήχης της Ομάδας ανεβαίνει, ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου Φυλής. Τους «Υπερφωτισμένους» για μια ακόμη φορά πέρα από τους θεατές, υποστηρίζουν ως χορηγοί πολλές τοπικές επιχειρήσεις καθώς και ο Δήμος Φυλής.
Το «PRANA» θα ακολουθήσει περιοδεία έως και τον Οκτώβριο του 2023. Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μεταμόρφωση 30/6, Καματερό 9/7, Σταφιδόκαμπος Ηλείας 29/7, Αχαρνές 1/9, Πάρκο Τρίτση 23/9.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «PRANA»

Πρόκειται για μια νεοελληνική κωμωδία που έγραψε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μετά τα έργα του «Καραμέλες Ούζου» και «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι κινέζοι», η οποία υπόσχεται μια δίωρη απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, με άφθονα γέλια αλλά και τροφή για σκέψη. Την πρωτότυπη μουσική του έργου έγραψε ο Σπύρος Κολαΐτης και την αφίσα σχεδίασε για δεύτερη χρονιά η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεάτρου του ΘΕΣΜΑ, Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Prana, στην ορολογία της yoga, σημαίνει ζωτική ενέργεια. Στο θέατρο σημαίνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις! Ο Λεωνίδας είναι συγγραφέας, περνά κρίση μέσης ηλικίας κι ενώ είναι παντρεμένος με τη Δώρα, συνάπτει σχέση με την Όλγα που είναι δασκάλα της yoga και κατάγεται από την Καλμικία. Το Prana θα αρχίσει να χαλάει όταν η Δώρα θα προσλάβει ως δασκάλα yoga …την Όλγα! Μια ενεργειακή κωμωδία με καλά ανοίγματα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βούδα Σιακαμούνι!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ: ΙΑΣΟΝΑΣ: Γιάννης Γαλανόπουλος, ΛΕΩΝΙΔΑΣ: Κωνσταντίνος Φώσκολος, ΔΩΡΑ: Μάριαν Κατσίγιαννη, ΒΕΡΟΝΙΚΗ: Σοφία Γκαραβέλα (17/6), Χρυσάνθη Δήμου (18/6), ΚΑΤΕΡΙΝΑ: Βίκυ Δημητρακοπούλου, ΟΛΓΑ: Σοφία Παπαδοπούλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος, Πρωτότυπη Μουσική: Σπύρος Κολαΐτης, Στίχοι: Γιάννης Γαλανόπουλος – Σπύρος Κολαΐτης, Ηχητικό εισαγωγής: Ελπίδα Μηναδάκη, Ηχογράφηση: S-LAB STUDIO Νέα Σμύρνη, Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος, Εικαστικό Αφίσας: Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη, Φωτογράφηση: Λάμπης Δημητρακόπουλος, Πρόγραμμα Παράστασης: Λιάννα Βασιλάρα, Κοστούμια: Σοφία Γκαραβέλα, Σκηνικά: Γιάννης Γαλανόπουλος, Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Δάλλης, Ήχος: Ελένη Πετροπούλου, Φώτα: Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου – Αντώνης Μαστροθανάσης, Υποδοχή: Νικολέτα Μαστροθανάση – Νάνσυ Μαστροθανάση – Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου, Υπεύθυνος Περιοδείας: Αργύρης Αργυρόπουλος.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ