Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η Μιρέλα Πάχου στο Χ-τύπο: “Ο ήχος μου διαμορφώνεται συνεχώς”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη γνωρίσαμε μέσα από τις “Δύο πεταλούδες” του Μίλτου Πασχαλίδη, αλλά την αγαπήσαμε μέσα από το επιτυχημένο ντεμπούτο της με τίτλο “Μιρέλα” με το οποίο εδραιώθηκε ως μια από τις πιο ξεχωριστές μορφές της γενιάς της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Η Μιρέλα Πάχου έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, αλλά και σπουδαίων ονομάτων του τραγουδιού, καθώς έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Η ίδια κινείται σε έναν κόσμο “διχασμένο” ανάμεσα στη μουσική και τη νομική και στις εμφανίσεις της δεν αποχωρίζεται ποτέ το αγαπημένο της ακορντεόν, το οποίο έχει γίνει σήμα κατατεθέν της.

Κάθε Σάββατο την απολαμβάνουμε στο Σταυρό του Νότου δίπλα στο Μύρωνα Στρατή και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, όπου μας χαρίζουν βραδιές γεμάτες pop και rock επιτυχίες, αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών!

 

Την περίοδο αυτή “ενώνετε τις δυνάμεις σας” με το Μύρωνα Στρατή σε μια σειρά εμφανίσεων στο Σταυρό του Νότου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με τον Μύρωνα συναντηθήκαμε πρώτη φορά επί σκηνής το 2019 στο Σταυρό του Νότου, όταν ήρθε ως καλεσμένος σε ένα live μου. Η συνέχεια γράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι που κάναμε μαζί κάποιες συναυλίες. Παρά τις γνωστές δυσκολίες λόγω covid, περάσαμε υπέροχα τις φορές που τραγουδήσαμε παρέα, οπότε είπαμε να συνεχίσουμε το χειμώνα και έχω τεράστια χαρά γι’ αυτό!

 

Τι μπορεί να περιμένει το κοινό από αυτή τη σύμπραξη επί σκηνής;

Στο Σταυρό του Νότου θέλουμε να στήσουμε, μαζί με το κοινό, μια ατμόσφαιρα που βασίζεται σε κοινά βιώματα και την αγάπη όλων για τη μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός των τραγουδιών από την προσωπική μας δισκογραφία, επιλεγμένες διασκευές σε αγαπημένα pop και rock κομμάτια, swing και latin, νησιώτικα και λαϊκά!

 

 

Η ενασχόλησή σας με τη μουσική πώς ξεκίνησε;

Ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, με αφετηρία ένα ροζ πιανάκι που μου έκαναν δώρο για τα γενέθλιά μου. Λίγο χρόνια αργότερα, το πιανάκι αυτό μετεξελίχθηκε σε αρμόνιο και έπειτα σε κλασικό πιάνο!

 

Το ακορντεόν αποτελεί αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν σας. Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο για σας;

Το ακορντεόν ήρθε στη ζωή μου στα 18 μου και από τότε δεν το αποχωρίζομαι. Δεν υποκατέστησε το πιάνο, αλλά σταδιακά κατέκτησε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Τώρα πια όταν τραγουδάω, παίζω ή γράφω μουσική, γίνομαι ένα μαζί του, σαν να είναι προέκταση του σώματός μου!

 

Θα το αλλάζατε ποτέ για κάποιο άλλο όργανο;

Δε θα εγκατέλειπα με τίποτα το ακορντεόν!

 

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;

Ο ήχος μου διαμορφώνεται συνεχώς, με επιρροές από πολλά είδη μουσικής, ελληνικής και ξένης, δυτικοευρωπαϊκής και κυρίως μεσογειακής, σύγχρονης και παραδοσιακής, pop και rock, όλα με κεντρικό άξονα το ακορντεόν μου.

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε η ζωή σας είναι “μοιρασμένη” ανάμεσα στη μουσική και τη νομική. Πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο στην καθημερινότητά σας;

Παράλληλα με τη μουσική, ασχολούμαι με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πορεύομαι και στους δύο δρόμους -της νομικής και της μουσικής-, και δεν θα ήθελα να εγκαταλείψω κανέναν από τους δύο.

 

 

Ποιο από τα δύο θα εγκαταλείπατε πιο εύκολα;

Δε μου είναι εύκολο να εγκαταλείψω κάποιο από τα δύο. Μπορεί το ένα να μη συμπληρώνει το άλλο, αλλά και τα δύο συμπληρώνουν εμένα.

 

Είναι γεγονός ότι έχετε κάνει συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποιος που θα  θέλατε να δουλέψετε μαζί και δεν είχατε ακόμη την ευκαιρία;

Οι συνεργασίες αυτές είναι για μένα το πολυτιμότερο εφόδιο για την παραπέρα πορεία μου. Κάθε μια από αυτές υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός. Εξαιρετικοί καλλιτέχνες, εκπληκτικοί δάσκαλοι -πολλοί από αυτούς φίλοι και «οικογένεια», μου έμαθαν πάρα πολλά. Τους τιμώ και τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους και θα ήθελα να δουλέψω ξανά με κάθε έναν από αυτούς.

 

Το lockdown πώς σας επηρέασε την περίοδο που μας πέρασε;

Επειδή είμαι αισιόδοξη εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως, θα μείνω στα θετικά. Χάρη στην πανδημία αυξήθηκε ακόμα περισσότερο η εμπιστοσύνη μας προς την επιστήμη και την τεχνολογία. Ανακαλύψαμε καινοτόμους τρόπους να εργαζόμαστε, να επικοινωνούμε και να ψυχαγωγούμαστε και να ψωνίζουμε. Μάθαμε να μαγειρεύουμε και να είμαστε πιο ολιγαρκείς. Δημιουργήσαμε νέες ισορροπίες, διαχειριστήκαμε τα όρια του μέσα-έξω και ανακαλύψαμε ποιες σχέσεις είναι πραγματικά σημαντικές.

 

Έχετε κάποια άλλα σχέδια για τη νέα χρονιά;

Το νέο μου single θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ