Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η “Αυλή των Θαυμάτων” στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Η θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, συνεχίζοντας τη δημιουργική πορεία της, παρουσιάζει στον τριακοστό  πρώτο χρόνο λειτουργίας της τη διαχρονική επιτυχία του Ιάκωβου Καμπανέλλη  “Η Αυλή των Θαυμάτων”. Γραμμένη μετά τον εμφύλιο,το 1957,την εποχή της έξαρσης της  για λόγους πολιτικούς και οικονομικούς εσωτερικής, προς τα αστικά κέντρα, μετανάστευσης και της εξωτερικής, προς τους «παραδείσους» της Αυστραλίας της Γερμανίας της Λατινικής Αμερικής, μετανάστευσης. Ο Καμπανέλλης αποτυπώνει στο έργο του χαρακτήρες και καταστάσεις οι οποίες πολύ πέραν του ηθογραφικού στοιχείου τους έχουν μια εκπληκτική επικαιρότητα. Γιατί δυστυχώς η προσφυγιά η έλλειψη στέγης η ανεργία η μετανάστευση χαρακτηρίζουν και την εποχή μας. Γι’ αυτό μπορεί σήμερα να μη υπάρχουν αυλές ούτε καν γειτονιές, μπορεί η συλλογικότητα να έχει υποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από την ατομικότητα, έργα, όμως, όπως η Αυλή με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την διαχρονικότητα που τα διακρίνει,δεν παύουν να συγκινούν, να γεννούν μνήμες και να προβληματίζουν.

Σήμερα η Πρεμιέρα
Η παράσταση ανεβαίνει από τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο θεατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου (Νεότητος και Κουντουριώτου γωνία} την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., σε σκηνοθεσία της Βάσως Παπαθεοδώρου-Μπελίτση, με σκηνικα του Γιάννη Γαμπαδάκη και μουσική επιμέλεια του Β.Μακρή.Την αφίσσα φιλοτέχνησε ο Δ.Κοντος.
Παιζουν δε οι:  Α.Χαβιαροπούλου, Γ.Τυρνατζη,Λ.Μπουτεράκου, Α.Οικονομόπουλος,Γ.Γαμπαδάκης, Β. Ππαθεοδώρου-Μπελιτση, Δ.Αρβανιτίδη, Φ.Δήμου, Α.Καλέσης, Ζ. Κωστάκη, Σ.Κοτσαμπαση, Γ.Γαλατόπουλος, Φ.Χατζητζωτζιας, Γ.Ρουμελιωτάκης-αρτέμης, Φ. Ππαδοπούλου,Λ. Μαρτινούτσι, Δ.Σωτηροπούλου, Π.Αθυμαρίτου, Ε.Κουφίου.

Η παρασταση θα επαναληφθεί στις 3,4,5,9,10,11,12 Μαιου και στις 21 και 22 Ιουνίου.  

Λίγα λόγια για τη Θεατρική Σκηνή

Η Θεατρική Σκηνή δημιουργήθηκε το 1985 από την Βάσω Παπαθεοδώρου-Μπελιτση και έκτοτε λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα με την ηθική και υλική συμπαράσταση του Δήμου αποτελώντας οργανικό τμήμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του.Στα τριάντα χρόνια παρουσίας της εχει ανεβάσει ισάριθμα εργα του ελληνικού και ξένου δραματολογίου. Έχει εμφανισθεί και βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες των Δήμων Αργυρουπόλεως και Ζωγράφου και έχει παίξει στους Δήμους Νίκαιας Κερατσινίου Φιλαδέλφειας Μεταμόρφωσης Γαλαξειδίου, Αμφίσσης, Ωρωπου ενώ κάθε χρόνο,τον Οκτώβριο,π ραγματοποιεί κυκλο μαθημάτων υποκριτικής κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμών. Αφίσες, προγράμματα και κριτικές του έργου της βρίσκονται στο Μουσείο και Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Θεάτρου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ