Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Επιστρέφει το βιβλίο στη Κηφισιά μετά από 33 χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Κηφισιάς, 40 εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες τις νέες εκδόσεις τους ενώ παράλληλα ζωντανεύουν με μοναδικές αφηγήσεις τα βιβλία της αγαπημένης συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα. Την έκθεση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με την Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς.
Η Έκθεση Βιβλίου άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου με μια απλή και λιτή τελετή στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ο οποίος τόνισε: «Είναι πραγματικά μια ευτυχισμένη στιγμή να υποδεχόμαστε στο Δήμο μας, έπειτα από 33 χρόνια, μια έκθεση βιβλίου σε αυτό τον υπέροχο χώρο περιβάλλοντος  και πολιτισμού. Το βιβλίο είναι πάλι εδώ στην πόλη του Μενάδρου, της Πηνελόπης Δέλτα, του Γεωργίου Δροσίνη, του Άγγελου Σικελιανού και πολλών άλλων. Και βέβαια δεν υστερεί και η σύγχρονη Κηφισιά από πολιτισμό,  καλλιτεχνική και πνευματική ζωή». Το Άλσος Κηφισιάς πέρα από ένα χώρο που εκπέμπει την ιστορία και το πολιτισμό της τοπικής μας κοινωνίας θα αποτελέσει χώρο πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δρώμενων για τις οικογένειες και τους πολίτες του Δήμου.


Ο κ. Θωμάκος αφού  ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την έκθεση μίλησε για την  Πηνελόπη Δέλτα αλλά και τον αχώριστο φίλο του ανθρώπου το βιβλίο. «Να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές και να τους συγχαρούμε για την επιλογή τους να αφιερώσουν αυτή  την  έκθεση  βιβλίου στην Πηνελόπη Δέλτα. Την συγγραφέα του Ελληνισμού που μέχρι σήμερα γαλουχεί πνευματικά και πατριωτικά τα παιδιά μας. Για δέκα μέρες θα ξετυλίγεται στο ‘Άλσος Κηφισιάς μια λογοτεχνική πανδαισία και μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι το βιβλίο ο αχώριστος  φίλος του ανθρώπου που είναι σε θέση να μας καθοδηγεί, να μας εμπνέει, να καθορίσει την διάθεση μας και την στάση ζωής μας. Ας το τιμήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας. Παράλληλα ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δίνει ξανά ζωή στα βιβλία. Το ταξίδι ενός βιβλίου δεν σταματάει ας παραδώσουμε ως ιερή σκυτάλη το μη χρησιμοποιημένο βιβλίο μας σε νέους χρήστες».
Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης  LocalbookShow κ.Γιώργος Κωνσταντινίδης ο οποίος μίλησε για την καινούργια στρατηγική της ΠΟΕΒ για τη προώθηση της φιλαναγνωσίας και του τοπικού βιβλιοπωλείου καθώς και για τη  μόνιμη καμπάνια localbook, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι στο Localbookshow συμμετέχουν  40 εκδότες και φιλοδοξούμε στο μέλλον να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας και πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και επανέλθουμε για να τονώσουμε το Άλσος σαν χώρο πολιτισμού
Το αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα περιλαμβάνει φωτογραφική  έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του Αλέκου Π. Ζάννα, απόγονου της συγγραφέα, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για την μεγάλη Ελληνίδα. Επίσης στην έκθεση πραγματοποιείται πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το οποιο μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.localbook.gr.

Καμπάνια επαναχρησιμοποίησης βιβλίων
Να σημειώσουμε τέλος ότι στα πλαίσια της Έκθεσης Η Ανθοκομική και tolocalbook.gr  πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία καμπάνια επαναχρησιμοποίησης και δωρεάς βιβλίων για να φέρουν  οι επισκέπτες τα παλιά τους βιβλία και να γίνουν δωρεά στα παρακάτω ιδρύματα και οργανισμούς:
Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού, Search τοπική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς, Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς, 6 Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας και 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς καθώς και σε άπορες οικογένειες.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου
Ανοιχτή Καθημερινές 6-10 ΜΜ και Σαββατοκύριακα 12-10 ΜΜ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ