Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Δροσιστική απόδραση με θέατρο στο Πόρτο Ράφτη

Δημοσιεύθηκε

στις


To Κινηματοθέατρο Alex στο Πόρτο Ράφτη (Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235) πρωτοπορεί κάθε χρόνο και φιλοξενεί τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Ετσι, λοιπον, και φετος σας προσφέρει  ποιοτικό θέαμα από καταξιωμένους ηθοποιούς σε συνδυασμό με δροσιστική απόδραση.
Απολαύστε τον αγαπημένο σας πρωταγωνιστή κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, την νοσταλγική, χαλαρή ατμόσφαιρα μαζί με την δροσιά του χώρου μας και την παγωμένη σας γρανίτα φράουλα. Μετατρέψτε την έξοδο σας για ταινία ή θεατρική παράσταση σε μονοήμερη απόδραση !
Και την φετινή καλοκαιρινή σεζόν υπάρχουν οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις !

26 Ιουλίου
“ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ”  του Νικολάι Γκογκόλ

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Παίζουν:
Γιάννης Μπέζος (που έχει κάνει και τη μετάφραση-σκηνοθεσία) Κατσκαριόφ, Ναταλία Τσαλίκη Φιόκλα, Χρήστος Λούλης Πoτκαλιόσιν, Τάσος Γιαννόπουλος Ζεβάκιν, Κώστας Μπερικόπουλος Ανούτσκιν, Δημήτρης Δεγαϊτης Στραπατσάδας, Κατερίνα Λυπηρίδου Αγάφια, Σύρμω Κεκέ Αρίνα, Παναγιώτης Κατσώλης Στεπάν, Σταρικόφ, Όλγα Ιωσηφίδου Ντουνιάσκα.

28 Ιουλίου
“CAVEMAN”  του Rob Becker

Ο «Caveman», ανανεωμένος όσο ποτέ, ετοιμάζει τη βαλίτσα του με σκοπό να ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας για να συναντήσει για μια ακόμη χρονιά τους πολυάριθμους θαυμαστές του!  Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη του Caveman … στον Γιώργο Παρτσαλάκη αναμετριέται με έναν από τους πιο αγαπητούς ρόλους της καριέρας του και αυτό το καλοκαίρι. Ως γνήσιος απόγονος του Caveman, συνεχίζει να μας αποκαλύπτει με τον πλέον διασκεδαστικό δικό του τρόπο τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, που εδώ και 30.000 χρόνια κάνουν τη συνύπαρξή τους κάποιες φορές ‘ανυπόφορη’ αλλά πάντα αυτονόητη και μοναδική. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, καμιά παράσταση δεν είναι ίδια με την άλλη, η σχέση με το κοινό που δημιουργείται είναι μοναδική και απρόβλεπτη… Και επειδή υπάρχουν πολλοί πιστοί θαυμαστές του Caveman, που έχουν δει επανειλημμένως την παράσταση περιμένουν να συμμετέχουν και να επέμβουν σε αυτή με τον δικό τους τρόπο. Είναι μια μοναδική σχέση, που μόνο ο Caveman έχει καταφέρει να χτίσει όλα αυτά τα χρόνια στα θεατρικά δρώμενα.

3 Αυγούστου
“ΩΧ, ΗΛΕΚΤΡΑ”  του Αλέξη Καλλίτση

Μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο έργο «ωχ..Ηλέκτρα» Αλέξη Καλλίτση, θα περιοδεύσει το φετινό καλοκαίρι ο Πέτρος Φιλιππίδης σε μεγάλα φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας. Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μια παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, με κεντρική ηρωίδα την Ηλέκτρα, η οποία μη μπορώντας ν’ αντέξει τα δεινά της οικογένειάς της, δηλαδή τις συμφορές του οίκου των Ατρειδών, καταφεύγει στη βοήθεια ειδικού: απευθύνεται δηλαδή σε ψυχολόγο!

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης,Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς,Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης, Κυριάκος Μαρκάτος

9 – 10 Αυγούστου
“ΟΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ”

Η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Έξι Φόνισσες και Τρεις Υπερασπιστές του νόμου με πολύ τρέλα σου λένε «έλα…» σε μία κωμωδία που έρχεται για να αφήσει το αίμα της…και το στίγμα της στη φετινή θεατρική Αθήνα.
Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη είναι η νέα σουρεαλιστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που μέσα από τόσα ακραία στοιχεία και «πέραν του κανονικού» χαρακτηριστικά των ηρωίδων της φιλοδοξεί να φέρει πέρα από το χαμόγελο και ένα «μήνυμα» ελπίδας ότι τίποτα δεν τελειώνει… μέχρι να σφυρίξει η μοίρα τη λήξη του αγώνα…
Πρωταγωνιστούν: Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσσα Καλογρίδη, Σοφία Βογιατζάκη, Παρθένα Χοροζίδου, Πατρίκιος Κωστής και η Τζέση Παπουτσή

13 Αυγούστου
“ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ”

Αστυνομική Κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα με την Κάτια Δανδουλάκη, Τάσο Χαλκιά, Θάνο Καληώρα,Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα και Πρόδρομο Τοσουνίδη
Οι Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππας διασκεύασαν και σκηνοθετούν ένα έργο του Ρομπέρ Τομά που έγινε διεθνώς γνωστός από την επιτυχία “8 γυναίκες κατηγορούνται”. Το “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 60 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ