Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Διάλεξη για την Αμφίπολη και τον Τύμβο Καστά

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», στο πλαίσιο των διαλέξεων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος»,  διοργανώνει ομιλία με θέμα: «ΑΜΦΙΠΟΛΗ- Η αρχαία πόλη και ο Τύμβος Καστά».
Εισηγήτρια της διάλεξης είναι η Δρ Ποτίτσα Γρηγοράκου, καθηγήτρια στο Λαïκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορικός Ερευνητής του Ελληνιστικού Πολιτισμού της Ανατολής.
Η κα Γρηγοράκου  μέσα από την ομιλία της και με τη βοήθεοα ροής εικόνων, θα αναφερθεί στην αρχαία πόλη της Αμφίπολης ως πόλη μνήμης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ως το συνδετικό κρίκο της Μακεδονίας με τον Ελληνιστικό κόσμο του Μ.Αλεξάνδρου στην Ανατολή. Επίσης θα αναφέρει και άλλες μακεδονικές πόλεις με το όνομα Αφίπολη στην Ασία.
Τέλος θα μιλήσει για τον Τύμβο Καστά, το μεγαλειώδες Ταφικό Μνημείο που αντιπροσωπεύει την τέχνη, τον πλούτο και τη μεγαλοπρέπεια της Αυτοκρατορικής Μακεδονίας.
Η ομιλία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 15 Ιανουαριου 2015 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα  του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ.Γκατσόπουλος» (Διονύσου & Μυρσίνης)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ