Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

«Ανάμεσα σε δύο πατρίδες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ταινία ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακάση «Ανάμεσα σε δύο πατρίδες», παραγωγής 2011, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν.Καρακάσης
Φωτογραφία: Ηλίας Μισύρης, Χρήστος Καρακάσης, Arttu Kotisara, Eero Μurtomaki, Ari Valkola, Juhani  Κoivusaari
Κείμενα – Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Μουσική: Moles Band, Souvlaki orchestra
Παραγωγή: Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ
Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την ιστορία του Ηλία Μισύρη και πώς βρέθηκε στη Φινλανδία, για να ανακαλύψει σε ξένο τόπο την ίδια του την πατρίδα. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στο Ξυλόκαστρο, εκδιώχθηκε στη διάρκεια της δικτατορίας, εξόριστη επί εφτά χρόνια στα βουνά της Τρίπολης. Τα χρόνια αυτά τον καθόρισαν σημαντικά. Εγκατέλειψε τις σπουδές του και ταξίδεψε εκτός Ελλάδας, βρίσκοντας στη Φινλανδία, μια δεύτερη πατρίδα. Εκεί βίωσε έντονα τα φιλελληνικά αισθήματα του φινλανδικού λαού, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε τον πολιτισμό της χώρας που τον «υιοθέτησε».
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Ηλίας Μισύρης, «από ένα σημείο και μετά επήλθε η ανοστιά. Όχι ανοσία, αλλά ανοστιά. Δεν υπήρχε ο νόστος. Ο νόστος που έχεις ως ξένος σε ξένη χώρα. Υπήρχε κάτι το οποίο σε έκανε να σου λείπει η Ελλάδα όταν είσαι στη Φινλανδία και να σου λείπει η Φινλανδία όταν είσαι στην Ελλάδα».
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ για την ταινία θα συνομιλήσει με το κοινό ο ίδιος ο δημιουργός της, Χρήστος Καρακάσης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ