Ελάτε στην παρέα μας

Ελευσίνας

Αδελφοποίηση της Ελευσίνας με κινεζικό δήμο

Δημοσιεύθηκε

στις


Πριν την παράσταση της Όπερας του Πεκίνου, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, έγινε η επίσημη αδελφοποίηση της πόλης της Ελευσίνας με τον Δήμο Xicheng (Σι Τσενγκ) District του Πεκίνου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, η υφυπουργός Πολιτισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, εκπρόσωποι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβεις άλλων κρατών, ο Πρέοδρος του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής Φιλίας, ο κ. Σπύρος Μερκούρης πρωτεργάτης της οικοδόμησης των σχέσεων των δύο Δήμων.
Στην ομιλία του ο Πρέσβης κ. Zou Xiaoli τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει για την χώρα του και τον Δήμο του Πεκίνου η σύναψη σχέσεων με την ιστορική πόλη της Ελευσίνας. “Σημασία για μας, ανέφερε, έχει η ανάπτυξη σχέσων σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Θα προσπαθήσουμε να στρέψουμε ένα μέρος των κινέζων τουριστών προς την Ελευσίνα.” Η ιστορία της πόλης της Ελευσίνας ήταν το κίνητρο για την προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο πόλεις. “Γνώρισα τον Αισχύλο από την ηλικία των 10 ετών. Γνώρισα πολύ νωρίς την Περσεφόνη από τα βιβλία και τις διεθνείς αναφορές. Δεν ήξερα όμως από που κατάγονταν. Τις μέρες αυτές μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω την Ελευσίνα, την πόλη από όπου κατάγονται ο Αισχύλος, η Δήμητρα και η Περσεφόνη”, ανέφερε ο κ. Zou Xiaoli. “Οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά: την βιομηχανία, την αρχαία ιστορία και την σύγχρονη τέχνη”.
Την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελευσίνα αλλά και για όλη τη χώρα η αδελφοποίηση των δύο πόλεων και η ανάπτυξη των σχέσων τόνισε στην ομιλία της η Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Άντζελα Γκερέκου.
Τους Κινέζους επίσημους, τους προσκεκλημένους καθώς και τα μέλη της Όπερας του Πεκίνου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ