Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση “Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής”

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης που οργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής» στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός», στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αειμνήστου δημάρχου Ιωαννιτών, καθηγητή Μωυσή Ελισάφ.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κος  Ηλίας Αποστολόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής κος Ευάνθης Χατζηβασιλείου, οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτριος Καιρίδης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κος Ιωάννης Κεχρής, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ταξίαρχος κος Αλέξανδρος Κομητούδης ο επίτιμος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κος Βασίλειος Ξύδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Άννα Μαρία Τσικρικώνη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη νομικών προσώπων και συμβουλίων των κοινοτήτων και πλήθος επισκεπτών.

 

 

 

 

 

Στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» έλαβαν χώρα οι εναρκτήριες ομιλίες της εκδήλωσης, τον συντονισμό των οποίων είχε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Ειρήνη Βεντουζά. Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος κος Ηλίας Αποστολόπουλος τόνισε την ιστορική αξία της κοινοβουλευτικής και συνταγματικής κληρονομιάς ήδη από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και παρουσίασε σημαντικές πτυχές των θεματικών της έκθεσης. Στο πλαίσιο του αφιερωματικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μωυσή Ελισάφ και στη γόνιμη συνεργασία που ο εκλιπών είχε αναπτύξει με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Με τη σειρά του, ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής κος Ευάνθης Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε όχι μόνον στα επιτεύγματα του ελληνικού κοινοβουλευτισμού, αλλά και στις δυσχέρειες που αυτός αντιμετώπισε, καθώς και τις ήττες του, επισημαίνοντας όμως τη συνολική επιτυχή πορεία του έως τις ημέρες μας. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κος Χατζηβασιλείου ανέτρεξε και αυτός στις κοινές δράσεις που το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων είχε αναπτύξει με τον Μωυσή Ελισάφ. Η σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, κα Αικατερίνη Νταλαγιώργου αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου Παπάγου – Χολαργού με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και ευχαρίστησε τα στελέχη του. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των θεματικών και ιστορικών ενοτήτων της έκθεσης από τον προϊστάμενο του Τμήματος Εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, κο Γιώργο Σταθακόπουλο.

 

 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση των επισκεπτών στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός», όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις ενότητες και τα τεκμήρια της έκθεσης.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τον κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος, καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Γιώργο Σταθακόπουλο – Ιστορικό, προϊστάμενο του Τμήματος Εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, τις κυρίες Μυρτώ Καρακωστάνογλου και Καλλιόπη Τζωρτζάτου – Μουσειολόγους του Τμήματος Εκθέσεων του Ιδρύματος και την κα Κατερίνα Νταλαγιώργου, σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα πολιτισμού.

 

 

 

 

 

Η έκθεση θα παραμείνει στην αίθουσα “Αλέκος Φασιανός” του Δημαρχείου έως τις 19.04.2023 και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00 & 17:00-20:00

Φωτογραφίες: Παντελής Μπαλής

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο και την παρουσίαση της έκθεσης:

https://foundation.parliament.gr/el/ekthesi/boyli-ton-ellinon-stathmoi-mias-diadromis-stin-aithoysa-alekos-fasianos-sto-dimarheio

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, καθώς και χρήσιμους συνδέσμους σε επιπλέον υλικό, στο site του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων:

https://foundation.parliament.gr/el/ekthesi/boyli-ton-ellinon-oi-stathmoi-mias-diadromis-shedon-diakosion-eton

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε εικονικά στην κύρια εκδοχή της έκθεσης στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος στην Αθήνα (Σέκερη 1Β, ισόγειο Μεγάρου Αρβανίτη), μέσω της ψηφιακής εφαρμογής περιήγησης 360 μοιρών:

https://foundation.parliament.gr/VoulhFoundation/VoulhFoundationPortal/images/site_content/voulhFoundation/360/koinovouleftismos/index.htm

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ