Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Άκου καθώς περνάει”: Ο κωμικός μονόλογος της Μαρίας Μαραγκουδάκη για τέταρτη σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς, η παράσταση ”Άκου καθώς περνάει” συνεχίζεται για τέταρτη σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας.

23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας. Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας. Από παιδί γίνεται η μαθήτρια, η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή ,η πεθερά,η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε; Τι μένει τελικά στο τέλος; Μετά από όλα αυτά; Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη; Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, αυτό που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

 

 

 

Ο χρόνος που περνάει, που έρχεται, που φεύγει, που τον περιμένουμε, που τον θυμόμαστε. Τρέχει μόνος του, αμείλικτος ,σταθερός, σαν το τικ τακ του μετρονόμου, ερήμην μας, μαζί μας, πλάι μας. Κάνει φανερό το πρόσωπο του στις όψεις των παιδιών που μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες, γυναίκες, στους ανθρώπους που μεγαλώνουν με πόνο ή χωρίς, σε όλους μας. Θα τον βλέπουμε να περνά με θλίψη; Έκανα αυτά που ήθελα; Με χαρά; Τι ωραία που περάσαμε! Με ελπίδα; Θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες…Με απορία; Πόσο γρήγορα πέρασαν όλα. Η σχετικότητα του, η διαστολή του, η ακαμψία του, η απόλυτή του αλήθεια. Κι εμείς κοντοστεκόμαστε όσο μπορούμε, ποδηλατούμε και καρτερούμε.

 

 

Πληροφορίες

Από 14/10 έως και 28/04 κάθε Σάββατο στις 18:30

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό

8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων,άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, συνοδών ΑΜΕΑ.

 

Πληροφορίες/ Κρατήσεις:210 6929090, 210 6995777 ,6907289203 και viva.gr

 

Συντελεστές

ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ της Μαρίας Μαραγκουδάκη

Κωμικός μονόλογος

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/Videos/ Σκηνογραφία:

Μαρία Μαραγκουδάκη

Τραγούδι: Αλεξάνδρα Αγγελέτου

Δημήτρης Αγγελέτος

Μαρία Μαραγκουδάκη

Κλασσική κιθάρα: Μαρία Μαραγκουδάκη

Ταμπουράς:Στέλιος Αγγελέτος

Φωτογράφηση παράστασης:Άγγελος Παππάς

Επικοινωνία και προβολή παράστασης : Νταίζη Λεμπέση | [email protected] |

Διάρκεια:65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο της Ημέρας

Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)

Παραγωγή: “ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ