Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
29.2 C
Athens
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026

    Συνάντηση Γ.Πατούλη με τον Ν.Παππά και τα βασικά σημεία της συζήτησης

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Η τήρηση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ποσόστωση καταβολής 70 – 30 μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της  συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

    Ειδικότερα ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης της ποσόστωσης και καταβολής του 30 % στα πιστοποιημένα περιφερειακά μέσα και επισήμανε ότι αν ο υπόχρεος φορέας δεν υλοποιεί τη σχετική πρόβλεψη θα κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο.

    Όπως επισήμανε ο Ν. Παππάς είναι ευθύνη όλων των φορέων να στηρίξουν τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια.

    Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σημείωσε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Ν. Παππά, η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου καθώς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες».

    Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό για τη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να διοργανώσει το πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων crowdhackathon #smartcity  που θα πραγματοποιηθεί στις 12 έως 14 Μαΐου στην Αθήνα.

    Ο Ν. Παππάς ανταποκρίθηκε θετικά στα κάλεσμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να τεθεί η σχετική δράση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ