Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

«Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν

Δημοσιεύθηκε

στις


Αυστηρά πρόστιμα θα επιβάλει η ΕΛΑΣ στην Κηφισιά σε όσους ρυπαίνουν την πόλη,
όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Νίκου Χιωτάκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Ανέστη Νικολέλη και των Διοικητών του Αστυνομικού Tμήματος Κηφισιάς, κ. Ιωάννη Λιανουδάκη και Τουριστικής Αστυνομίας Κηφισιάς, κας Θεοδώρας Δουράκη. Βασικό αντικείμενο ήταν η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς αλλά και η επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους ρυπαίνουν την πόλη από την Ελληνική Αστυνομία, μετά την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.,
Στον κανονισμό καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα ωράρια για την εναπόθεση απορριμμάτων από τα καταστήματα, ενώ για τα ογκώδη και τα πράσινα απορρίμματα, οι δημότες θα πρέπει να ειδοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας πριν τα μεταφέρουν στο δρόμο και σε κοινόχρηστους χώρους.
Επιπλέον, τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους πετάνε μπάζα και οικοδομικά υλικά τα οποία ο Δήμος δεν υποχρεούται να απομακρύνει.

«Με την καθαριότητα δεν παίζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή. Πρέπει να μπει τάξη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Αδυναμίες υπάρχουν σίγουρα, με σημαντικότερη την έλλειψη προσωπικού, αφού καθυστέρησαν οι προσλήψεις εργατών καθαριότητας. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε όμως και τη βοήθεια των πολιτών γιατί με την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων  θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα για μια καθαρή πόλη, για το καλό όλων μας» σημείωσε ο κ. Χιωτάκης.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ανέφερε ότι, «τα χαρτόκουτα θα πρέπει να γίνονται πακέτα για να μπαίνουν μέσα στον κάδο ενώ τα πράσινα απορρίμματα θα πρέπει να συσκευάζονται και να δεματοποιούνται. Στη συνέχεια οι δημότες να ειδοποιούν τηλεφωνικά και να τα μεταφέρουν στο δρόμο τις συγκεκριμένες ημέρες που περνάει η υπηρεσία καθαριότητας, διαφορετικά θα επιβάλλονται από την ΕΛΑΣ πρόστιμα όταν εντοπίζονται παραβάτες».

Αστυνομικοί και επόπτες καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς το προσεχές διάστημα θα βρίσκονται στους δρόμους και θα κάνουν αρχικά συστάσεις, σε όποιον δεν τηρεί αυτά που προβλέπονται από τον κανονισμό καθαριότητας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ