Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Γιατί ξηλώθηκαν υπάλληλοι στο Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις


Έλεγχο στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων διέταξε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Καμίνης μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας που συγκλόνισε την χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος στη δημοσιότητα από περίπου 50 δηλώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων το έτος 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400! Η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί, αλλά περισσότερα ενώ περίπου οι μισές από τις γεννήσεις αυτές, δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός». Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων. Ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων. Επίσης, πολλές από τις μητέρες εμφανίζονταν ως δημότες δήμων, οι οποίοι έχουν στα γεωγραφικά τους όρια, καταυλισμούς Ρομά σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε πως απομάκρυνε από τις θέσεις τους, τη διευθύντρια και την αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του ληξιαρχείου, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους, που χειρίστηκαν την πλειονότητα των υποθέσεων αυτών. Επίσης ζήτησε να διενεργηθεί πλήρης και σε βάθος διοικητικός έλεγχος με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλεον για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ο Δήμαρχος έχει ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Εσωτερικών και της Εισαγγελίας, προκειμένου να διερευνήσουν άλλες σοβαρές πτυχές της υπόθεσης (π.χ. έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων ή λήψη προνοιακών επιδομάτων)
Τέλος ο κ. Καμίνης τόνισε πως θα ζητήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της λειτουργίας όχι μόνο των ληξιαρχείων αλλά και των δημοτολογίων σε ολόκληρη τη χώρα και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να αλλάξει το αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που μας εκθέτει, για μία ακόμη φορά, ως χώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ