Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Ποια δημοτική αρχή “εξοπλίζει” την καθαριότητα

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Γαλατσίου προχωράει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,  σε μια σειρά προμηθειών, που εκτιμάται πως θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.
Ειδικότερα, άμεση θα είναι η προμήθεια 2 ολοκαίνουριων απορριμματοφόρων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τους επερχόμενους μήνες έχει σχεδιαστεί η αγορά άλλων δύο. Επίσης, μέσα στο 2014 θα γίνει η προμήθεια σαρώθρου (σκούπας) με το Δήμο να έχει ήδη προϋπολογίσει τη δαπάνη και να βρίσκεται σε στάδιο προεργασίας της μελέτης. Εντός του 2013 η υπηρεσία θα προμηθευτεί και 380 νέους μεταλλικούς κάδους ώστε να αντικατασταθούν σταδιακά όλοι οι παλιοί κάδοι, ενώ άλλοι 380 θα αγοραστούν τους πρώτους μήνες του 2014. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες ένα μέρος, και αναμένεται άμεσα και το υπόλοιπο, από την προμήθεια ανταλλακτικών για μεταλλικούς κάδους που έχουν βλάβη.
Τέλος, στα άμεσα σχέδια της υπηρεσίας, είναι και η αγορά ενός λειοτεμαχιστή. Έτσι θα επιτυγχάνεται ο τεμαχισμός των ογκωδών απορριμμάτων (έπιπλα , στρώματα, κουφώματα κλπ), συνεισφέροντας αφενός οικολογικά στην καλύτερη και σωστότερη ταφή των υπολοίπων , και μειώνοντας αφετέρου τα έξοδα της υπηρεσίας, αφού πλέον θα απαιτούνται πολύ πιο αραιά δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ της ΦΥΛΗΣ από τα φορτηγά που μεταφέρουν τα ογκώδη αντικείμενα

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ