Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Γιάννης Κολμανιώτης δίνει απαντήσεις για την υπόθεση της Ίριδας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πέρασα ένα δύσκολο καλοκαίρι”

Tις θέσεις του σχετικά με το συμβάν στο Κέντρο Πρόληψης “Ίριδα” γνωστοποιεί με δήλωση του ο Πρόεδρος του Κέντρου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Κολμανιώτης.

Η δήλωση του έχει ως εξής:
“Δεν είχα την πρόθεση να μιλήσω. Γι’ αυτό και δεν έκανα και καμιά δήλωση, ούτε και  μίλησα στον τύπο. Μετά όμως από αυτό το μπαράζ ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, νομίζω ότι πρέπει να ακουστεί και η  δική μου άποψη.
Στις 30 Ιουλίου η ταμίας της ίριδας και δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας Ρεγκινα Ουσταμπασίδου, εν πλήρη αγνοία μου, χωρίς καμιά συναίνεση μου και χρησιμοποιώντας ψευδή εξουσιοδότηση μου, γραμμένη πάνω σε επιστολόχαρτο του ιδρύματος και βάζοντας επ’ αυτού την επίσημη σφραγίδα του Ιδρύματος και πλαστογραφώντας  την υπογραφή μου, προέβη σε παράνομη ανάληψη 6000 ευρώ από τον λογαριασμό της Ίριδας, για ίδιο όφελος.
Ούτε την συναίνεση μου είχε ποτέ, ούτε  επιταγή χρησιμοποιήθηκε, ούτε βιβλιάριο της δόθηκε ,  όπως διαλαλούν θλιβερά παπαγαλάκια, αλλά επαναλαμβάνω η ανάληψη έγινε με μια παράνομη, καθ’ όλα , πλαστογραφημένη  εξουσιοδότηση μου .
Μόλις μου έγινε γνωστό το γεγονός, το μετέφερα αμέσως στον Δήμαρχο της πόλης και από κοινού της διαμηνύσαμε να επιστρέψει πάραυτα τα χρήματα στο ταμείο του Ιδρύματος .
Την ίδια στιγμή ειδοποίησα τον κ. Μανούρη , επικεφαλή της παράταξης στην οποία ανήκει η κα Ουσταμπασίδου, όπως όφειλα να το κάνω , τόσο για λόγους δεοντολογικούς και διαφάνειας, όσο και για λόγους ηθικούς.

Μέσα στο μήνα Αύγουστο, που όλοι ξέρουν πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα,:
-Ενημέρωσα με διαφάνεια όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης για την υπεξαίρεση αυτών των χρημάτων .
-Υπερασπίσθηκα με προσοχή και συνέπεια  το όνομα και τα συμφέροντα του Ιδρύματος και κατόρθωσα , γιατί περί κατορθώματος πρόκειται για όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις , να επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα .
-Οδήγησα την υπόθεση στην Δικαιοσύνη , ασκώντας μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών  κατά της κας Ουσταμπασίδου  και κατά παντός άλλου υπευθύνου  για χρήση ψευδούς εξουσιοδότησης μου , για πλαστογράφηση της υπογραφής μου και για παράνομη είσπραξη χρημάτων προς ίδιον όφελος.
-Πήραμε ομόφωνη απόφαση ως ΔΣ. της Ίριδας , αφού και η ίδια ενώπιον των μελών παραδέχτηκε την πράξη της και συναίνεσε στην απόφαση , να της ασκήσουμε  μηνυτήρια αναφορά και ως Ίδρυμα , όπως και κατά παντός άλλου υπευθύνου .
-Πίεσα με κατάλληλους χειρισμούς , ώστε η κα να παραιτηθεί από  μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου , από ταμίας της Ίριδας και από κάθε επιτροπή του Δήμου .

Από το σημείο αυτό και μετά παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις.
Βρίσκομαι στο μάτι ενός κυκλώνα  όπου:
-κάποιοι με κατηγορούν  γιατί δεν προστάτεψα το καημένο το κορίτσι που βρίσκεται σε ανάγκη και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα.
-κάποιοι  διαδίδουν ψευδώς  ότι συναίνεσα με την καλή μου την καρδιά και έκανα τα στραβά ματιά για να πάρει τα χρήματα.
– κάποιοι άλλοι ότι δεν μπλόκαρα τον λογαριασμό στην  τράπεζα  λες και θα έπρεπε να έχω μαντικές ικανότητες και να προέβλεπα ότι ο ταμίας του ιδρύματος θα πρόβαινε σε παράνομη ανάληψη χρημάτων
– Και κάποιοι τελευταίοι το παίζουνε Πόντιοι Πιλάτοι εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.
Μεταξύ όλων  αυτών και ο κ. Μανούρης και  κάποιοι από την παράταξή του, οι μόνοι είναι αλήθεια από όλο το φάσμα του Δημοτικού Συμβουλίου , που  μέσα στο πανικό τους να πέσει στα μαλακά ο αντίκτυπος της υπόθεσης  (άραγε η κα Ουσταμπασιδου παραμένει μέλος της παράταξης των γιατί  ούτε το όνομα της  υπάρχει σε καμιά ανακοίνωση του, αλλά μόνο το δικό μου, ούτε δημόσια στηλίτευση της πράξης αλλά πολύ περισσότερο  ούτε διαγραφή της είδαμε ακόμη) ζητάνε να παραιτηθώ από το ΔΣ. της Ίριδας, έχοντας δήθεν πολιτικές ευθύνες.

Κατανοώ όλες αυτές τις αντιδράσεις.
Είναι η προσπάθεια κάποιων, έξω από κάθε κανόνα ηθικής να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια.
Είναι τα απόνερα ενός παλιού κατεστημένου , δεμένο άραγε με τι δεσμούς, που όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα, οδήγησε στην καταστροφή και στον όλεθρο και απαξίωσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα .  
Είναι η τακτική  τύπου Πάγκαλου και η προσπάθεια συνευθύνης με την φράση «όλοι μαζί τα φάγαμε »
Παρακολουθώ τα ζητήματα του Δήμου από το 1974 και  είναι η πρώτη φορά , παρά το ότι πολλές φορές  στο παρελθόν έχουν αναφερθεί στην πόλη μας παρόμοια περιστατικά , που η υπόθεση με πλήρη διαφάνεια οδηγείται στον εισαγγελέα και απομακρύνεται από τα κοινά ο  υπόλογος Δημοτικός Σύμβουλος .

Πέρασα και περνώ ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι.
Με φόβισε η ευκολία κάποιων συμπολιτών μου  να δημιουργήσουν τις δικές τους αλήθειες και αν είναι δυνατόν να σπιλώσουν το όνομα  μου ,  ακόμη και σε μια τόση καθαρή περίπτωση .
Αρκετές φορές είναι αλήθεια τον τελευταίο καιρό αναρωτήθηκα μέσα  απ’ όλη αυτή την δοκιμασία αν αξίζει να συνεχίσω να ασχολούμαι ακόμη με τα κοινά .
Προχωρώ , με πολύ σκεπτικισμό είναι αλήθεια, έχοντας όμως τη συνείδηση μου ήσυχη και ξέροντας ότι δίπλα μου έχω σύσσωμη την παράταξη μου, άλλωστε όσες κινήσεις έκανα ήταν με την πλήρη συναίνεση τους, το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων δημοτικών κινήσεων του δήμου και ένα ευρύτατο φάσμα  συμπολιτών που με κάθε δυνατό τρόπο μου εκδήλωσαν τις τελευταίες μέρες την συμπαράστασή τους.

Γιάννης Κολμανιώτης
Πολίτης της Ν. Ιωνίας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ