Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Συνεχίζονται οι κόντρες μεταξύ των παρατάξεων στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα πολιτικά απόνερα της “Ίριδας”

Πολιτική συνέχεια έχει, ως αναμενόταν, η υπόθεση με την μη νόμιμη αφαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Κέντρου Πρόληψης “Ίριδα”, ένα θέμα που αποκάλυψε πρώτος δημοσίως το ww.xtypos.gr.

Μια πρώτη εξέιξη ηταν το γεγονός πως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Μανούρης ζήτησε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Γκότση την παραίτηση του Προέδρου της Ίριδας, κ. Γιάννη Κολμανιώτη επιρρίπτοντας ευθύνες για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση του θέματος όταν μαθεύτηκε. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο που παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον κ. Κολμανιώτη.

Χατζησαββίδης “Αδίστακτα παιχνίδια εξουσίας”

Ο επόμενος που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της ΠΑΚ, κ. Άρης Χατζησαββίδης που εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται τόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση όσο και στη διοίκηση κατηγορώντας και τις δύο πλευρές για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Ο κ. Χατζησαββίδης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμαρχος γνώριζε για την υπόθεση πριν το μάθει ο κ. Κολμανιώτης κάτι που είπε και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον κ. Γκότση. Συνεχίζοντας εκφράζει την άποψη πως υπάρχει μια εσκεμμένη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κ. Κολμανιώτη από τον Δήμαρχο και δεν διστάζει να κάνει λόγο για “αδίστακτα παιχνίδια εξουσίας καιροσκπισμού, τυχοδιωκτισμού και αποπροσονατολισμού”.

Δημοτική Αρχή: “Πάνε να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη”
Σε εξίσου σκληρό πνεύμα κινείται και η απάντηση της παράταξης Ενόρτητα για τη Νέα Ιωνία προς τους κ.κ. Μανούρη, Χατζησαββίδη αλλά και στον ισχυρισμό της πρώην Ταμία της Ίριδας κα Ρεγγίνας Ουσταμπασίδου που είχε δηλώσει στον Χ-τύπο πως η όλη υπόθεση είναι μια παρεξήγηση.
Η παράταξη κατηγορεί Μανούρη και Χατζηασαββίδη πως προσπαθούν να διαστρέψουν τα γεγονότα και “να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη”.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής Για όλα αυτά δηλώνουμε τα εξής: “Κατ’ αρχάς η κα Ρεγγίνα Ουσταμπασίδου ότι έχει να δηλώσει ας το δηλώσει στον εισαγγελέα όταν έλθει η ώρα. Όσον αφορά τους κ.κ. Μανούρη και Χατζησαββίδη. Κύριοι είστε τα τελευταία υπολείμματα ενός κόσμου που κατέρρευσε. Ενός κόσμου που πίσω από τις φανφάρες, τις μεγαλοστομίες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, έκρυβε την ιδιοτέλεια, την αρχομανία, την κενότητα. Και δυστυχώς δεν διδαχτήκατε τίποτα. Και συνεχίζετε τα ίδια. Είστε άξια και γνήσια πνευματικά τέκνα του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, του Τσοχατζόπουλου”.

Και η απάντηση του Παναγιώτη Μανούρη
Η παραπάνω ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παναγιώτη Μανούρη ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
“….Για την ουσία της υπόθεσης θέλουμε να θυμίσουμε ότι η παράταξή μας ζήτησε και έλαβε αυθημερόν την παραίτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του μέλους μας που εμπλέκεται. Ταυτόχρονα θέλουμε να θυμίσουμε την προτροπή του επικεφαλής της παράταξής μας (31 Ιουλίου) προς τον πρόεδρο της ΙΡΙΔΑΣ για την άμεση καταγγελία του γεγονότος στις αρμόδιες αρχές. Ο πρόεδρος της ΙΡΙΔΑΣ ακολούθησε διαφορετική τακτική, έφυγε διακοπές και στην επιστροφή του, 25 ημέρες μετά, αφού πρώτα είχε γίνει «από ποιόν άραγε» η σχετική διαρροή, τα δε χρήματα είχαν επιστραφεί, συγκάλεσε το ΔΣ της ΙΡΙΔΑΣ. Εκεί ορθώς ελήφθη η απόφαση για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Εξαρχής εκτιμήσαμε ότι η αντιμετώπιση του γεγονότος δεν ήταν η πρέπουσα. Άλλωστε ο κ. Κολμανιώτης ήξερε από νωρίς και μπορούσε να μπλοκάρει ακόμη και την ανάληψη στην Τράπεζα.
Αυτός είναι και  ο λόγος που ζητήσαμε την παραίτηση, ως ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, του προέδρου της ΙΡΙΔΑΣ κ. Κολμανιώτη, με επιστολή μας στο δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Γκότση.
Υ.Γ. Τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια, και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπου αυτή υπάρχει. Με τις ύβρεις προσπαθούμε μόνο να συγκαλύψουμε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ