Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο ανακατασκευής του κοινόχρηστου χώρου του Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλάζει όψη η πλατεία Κύπρου

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε το έργο για την ανακατασκευή της πλατείας Κύπρου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση του χώρου χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία της πλατείας, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος.

Οι κάτοικοι του Δήμου Γαλατσίου θα έχουν πολλαπλά οφέλη από την ανάπλαση της πλατείας Κύπρου. Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε συνεχείς προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα καταθέτοντας τρεις φορές ολοκληρωμένες μελέτες (25/5/2011 με αρ. πρωτ.37805, 30/10/2012 με αρ. πρωτ. 159750 και η πιο πρόσφατη το 2013 με αρ. πρωτ.01496) μέχρι να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της χρηματοδότησης του έργου τόνισε ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τεχνική Υπηρεσία, κ. Κώστας Ζώμπος.

 

Τι θα γίνει στην πλατεία

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε θα αποκατασταθούν τυχόν φθορές στις υποδομές και στον αστικό εξοπλισμό, θα αποξηλωθούν οι υφιστάμενες πλάκες τσιμέντου και μέσα από ήπιες παρεμβάσεις θα αναδειχθούν τα επιμέρους στοιχεία της πλατείας.
Η επιλογή φυσικών υλικών με ανάγλυφη υφή, ώστε να είναι φιλικά προς τον πεζό, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ασφαλή προσέλευση των κατοίκων και θα αλλάξουν αισθητικά την όψη της πλατείας. Επίσης, το βότσαλο που θα στρωθεί στην παιδική χαρά, οι ειδικές ράμπες και πλάκες για πεζούς και ΑμΕΑ, καθώς και το μάρμαρο ειδικής αντιολισθητικής κατεργασίας εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση και κυκλοφορία στην πλατεία για μικρούς και μεγάλους.
Όσον αφορά την αισθητική παρέμβαση, σύμφωνα με τη μελέτη, θα διατηρηθούν όλα τα δέντρα της πλατείας, θα φυτευτούν επιπλέον δέντρα κατάλληλα για πλούσια σκιά και η πλατεία θα εμπλουτιστεί με διάφορα είδη θάμνων και εποχικών φυτών, ενώ θα εγκατασταθεί και δίκτυο αυτομάτου ποτίσματος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ