Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Δήμου στον ΕΔΣΝΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιέζει ο Δήμος Φυλής για τα αντισταθμιστικά τέλη

Το θέμα των αντισταθμιστικών τελών στο Δήμο Φυλής από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ήταν στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας, πριν τις διακοπές του Αυγούστου, προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και έξω από το κτίριο του Συνδέσμου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι από το Δήμο Φυλής.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης είδε τα εν λόγω τέλη να μειώνονται με τις νέες διατάξεις του Νόμου, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται, να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία των δημοτικών του υπαλλήλων.
«Χρησιμοποιούν τους εργαζομένους με σκοπό τη δημιουργία έντασης, αλλά και ως άλλοθι για τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν το Δήμο σε αδιέξοδο. Ο ΕΔΣΝΑ και εγώ προσωπικά επιζητούμε την εξεύρεση μόνιμης και ρεαλιστικής λύσης με σεβασμό στη νομιμότητα αλλά και στα οικονομικά δεδομένα του Συνδέσμου και της εποχής προς όφελος όλων των Δήμων της Αττικής και των κατοίκων του λεκανοπεδίου» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός.
Πάντως, μετά οι τόνοι έπεσαν και ο κ. Σγουρός αποφάσισε να προσφύγει κατά της πράξης του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να ξεμπλοκαριστεί δαπάνη ύψους  3,5 εκ. ευρώ για την πληρωμή των αντισταθμιστικών οφελών.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ που θα καθόριζε τα αντισταθμιστικά οφέλη, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας, αναβλήθηκε και θα γίνει στο τέλος Αυγούστου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί εν τω μεταξύ και η μελέτη αναλυτικής κοστολόγησης του ΕΔΣΝΑ στη βάση της οποίας θα καθοριστεί η οριστική τιμή ευρώ ανά τόνο των εισερχομένων απορριμμάτων των Δήμων για το 2013.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ