Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Άδικες εξάρσεις από Παναγιώτη Κωστάκη-Απάντηση χωρίς ουσία του Ηρακλή Γκότση

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυναμικός ο Παναγιώτης Μανούρης

τους έβαλε στη θέση τους

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, θέμα συζήτησης ήταν το μέτρο περί οδηγιών του Οικονομικού Παρατηρητηρίου. Αμέσως μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Παναγιώτη Μανούρη, πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Κωστάκης και απεκάλεσε φασίστες αυτούς που, προφανώς, δεν συμφωνούσαν με τις δικές του απόψεις επί του θέματος.

Μετά από αυτή την πρωτοφανή συμπεριφορά και αφού καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Μπουρδούκο και τον παριστάμενο Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση, η παράταξη «Ιωνία Νέα Άποψη», σε ένδειξη διαμαρτυρίας απεχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η αιχμηρή δήλωση του Παναγιώτη Μανούρη

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου κατατέθηκε στο προεδρείο η πιο κάτω έγγραφη δήλωση:
Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας  
Κύριε Πρόεδρε
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, δεχθήκαμε πρωτοφανή επίθεση από Δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, με ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με τους οποίους αποκαλούσε εμάς τη νοοτροπία και τις απόψεις μας ως φασιστικές.
Η ιταμή πολιτική ύβρις απέναντι στην παράταξη μας, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή μας από την συνεδρίαση.
Οι ανιστόρητες εξάρσεις του κ. Κωστάκη ίσως θα μας άφηναν αδιάφορους, αν δεν είχαν την πολιτική ανοχή τόσο του Προέδρου του Δ. Σ., όσο και του ίδιου του κ. Δημάρχου, οι οποίοι παρέμειναν σιωπηλοί θεατές. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η στάση αυτή υποδήλωνε την επιδοκιμασία τους στην πολιτική ύβρη κατά της παράταξης μας, θα περιμέναμε όμως να καταδικαστεί απερίφραστα η συμπεριφορά του κ. Κωστάκη η οποία προσβάλει όχι μόνο μια ολόκληρη παράταξη και τους εκλεγμένους συμβούλους της, αλλά ολόκληρο το σώμα και το χώρο, μέσα στον οποίο δεν είχαν εκστομιστεί μέχρι σήμερα τέτοιου επιπέδου μομφές και εκφράσεις.
Το νεόκοπο του εν λόγω συμβούλου, δεν του επιτρέπει να αγνοεί την πολιτική και προσωπική πορεία συναδέλφων του και να απευθύνει ανερυθρίαστα τέτοιους φρικτούς χαρακτηρισμούς, που ακόμη και ως απλοί υπαινιγμοί προκαλούν απέχθεια και αγανάκτηση.   
Αν πρόκειται για αλλαγή στάσης της Διοίκησης απέναντι στην αντιπολίτευση, ως θεσμικού εκπρόσωπου της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί προσβολή χιλιάδων δημοκρατών συμπολιτών μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας στηρίζουν (άραγε είναι «κρυφοφασίστες»;) και θα αποτελεί αιδώ για μια πόλη που αγωνίστηκε διαχρονικά για τη δημοκρατία και έχει θύματα ενάντια στο φασισμό. Προσβάλλει την ιστορία και τη  δημοκρατία και υψώνει διχαστικά τείχη στην κοινωνία.
Καλούμε τον κ Δήμαρχο να λάβει σήμερα καθαρά θέση στο ζήτημα αυτό, χωρίς υπεκφυγές περί «στιγμιαίου» λάθους. Τον καλούμε καθαρά και απερίφραστα να καταδικάσει κάθε υβριστική και διχαστική συμπεριφορά.
Καλούμε επίσης τον κ. Κωστάκη να ανακαλέσει τις ύβρεις.
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε κοινό αγώνα ενάντια στη σύγχρονη έκφραση του φασισμού και του ναζισμού, όπως έκαναν σε άλλες ιστορικές περιόδους οι Έλληνες δημοκράτες.
  Δηλώνουμε  ότι η παράταξη μας θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο της ως αντιπολίτευση με θεσμικό τρόπο, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις όσο κι’ αν το επιδιώκουν, δεν την τρομοκρατούν ούτε θα την φιμώσουν. Με πνεύμα και στάση δημοκρατική και υπεύθυνη θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα για την επίλυση των καυτών προβλημάτων των συμπολιτών μας.
Καλούμε τέλος τους συμπολίτες μας σε δημοκρατική συμπαράταξη ενάντια σε κάθε μορφής διχασμό, βία, εκφοβισμούς, περιχαρακώσεις και χαρακτηρισμούς, για μια άλλη πορεία στη ζωή της πόλης.

Για την παράταξη
“Ιωνία Νέα Άποψη”

Ο Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μανούρης  

 

Και η συνέχεια

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Μπουρδούκος, προ ημερήσιας διάταξης διάβασε το περιεχόμενο του εγγράφου που του επιδώσαμε και ζήτησε συγνώμη από την παράταξη για το συμβάν, λέγοντας ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του επειδή όταν διαδραματίστηκαν τα πιο πάνω, συνομιλούσε με τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση.
Ο κ. Κωστάκης στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι οι χαρακτηρισμοί του δεν αφορούσαν την παράταξη «Ιωνία Νέα Άποψη» και τους συμβούλους της αλλά τους κυβερνώντες.
Ο κ. Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι παρόμοιες φράσεις δεν αρμόζουν στη λειτουργία του σώματος, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι ο δημοτικός του σύμβουλος διαθέτει σοβαρότητα και ήθος.
Ο κ. Π. Μανούρης κλείνοντας την τρέχουσα συζήτηση για το θέμα, είπε ότι αν και δεν καλύφθηκε από τις εξηγήσεις, σταματά την αναφορά σε αυτό λόγω του σοβαρού θέματος της ημερήσιας διάταξης που ήταν προς συζήτηση (πιθανές απολύσεις εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου) και παρακάλεσε τον κ. Πρόεδρο να ακούσει τα επίμαχα πρακτικά προκειμένου να αποκομίσει συγκεκριμένη εικόνα, κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσε ο κ. Πρόεδρος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ