Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στόχος η μείωση των εκπομπών

διοξειδίου του άνθρακα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, το επιμορφωτικό σεμινάριο για την ομάδα εργασίας του Συμφώνου των Δημάρχων, το οποίο έχει υπογράψει ο Δήμος Αμαρουσίου και έχει στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες εντός των ορίων του Δήμου κατά 20,1% από το επίπεδο του 2010 έως το 2020.

Το σεμινάριο διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης του 2ου έτους του ευρωπαϊκού έργου  CASCADE –Cities Exchanging on Local Energy Leadership ( οι πόλεις ανταλλάσουν τεχνογνωσία για βιώσιμες ενεργειακές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο) με συντονιστή τo Δίκτυο Eurocities, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου και άλλες 19 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Η συντονίστρια και εκπρόσωπος του Δικτύου Eurocities, καθώς και οι εμπειρογνώμονες από τις πόλεις του Malmo, Warsaw,Τampere και Mannheim παρακολούθησαν την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Αμαρουσίου και μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους στην ομάδα εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου.     

Το σεμινάριο αφορούσε στους τομείς:
– Ενεργειακή αποδοτικότητα σε δημόσια κτίρια
– Ανάπτυξη πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης στις δημόσιες υπηρεσίες, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, καθώς και        
– Στη σύσταση Ενεργειακού Γραφείου.     

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την καθημερινότητα του πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μετέφερε στους επισήμους το καλωσόρισμά του στην πόλη του Αμαρουσίου και τους θερμούς χαιρετισμούς του μαζί με συμβολικά αναμνηστικά δώρα.       

Στο μήνυμά του ο κος Πατούλης με την ευκαιρία της διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου σημείωσε:
«Έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητά μας την προστασία του περιβάλλοντος, τη συστηματική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη δημιουργία μιας πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο, συμμετέχουμε στο Σύμφωνο των Δημάρχων,  μία από τις πιο σημαντικές και ίσως πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών CO2.
Με την πραγματοποίηση του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου, η ομάδα εργασίας του Δήμου μας μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών θα αποκτήσει την εμπειρία κα την τεχνογνωσία, ώστε ο Δήμος Αμαρουσίου να ανταποκριθεί θετικά στην εθελοντική δέσμευση που προβλέπει το Σύμφωνο των Δημάρχων για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Στο πλαίσιο της ολιγοήμερης παραμονής τους στο Μαρούσι, οι εμπειρογνώμονες  επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από την κα Χαλιώτη τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βασίλη Κόκκαλη, Δημήτρη Καμπούκο και τους Δημοτικού Συμβούλους Στέφανο Τσιπουράκη, Ελένη Λέκκα και την πρώην Δημοτική Σύμβουλο Γλυκερία Μοστρού       στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, όπως την Ολυμπιακή Πινακοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο, κ.α.        

Το επιμορφωτικό σεμινάριο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη – Intelligent Energy Europe ( I.E.E.).
Το πρόγραμμα συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενέργεια 2020 και διευκολύνει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.        

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ