Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ούτε το δεύτερο επεισόδιο – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε χάπι εντ για τη διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κακόγουστο σίριαλ εξελίσσεται

η έγκριση του Προϋπολογισμού

Χωρίς Προϋπολογισμό, Τεχνικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Δράσης παραμένει ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, καθώς και στην δεύτερη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σχετικά, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Σώμα αποφάσισε την καταψήφισή τους με 20 ψήφους κατά και 9 υπέρ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το μόνο που άλλαξε σε σχέση με την πρώτη συνεδρίαση ήταν ότι τότε οι αρνητικές ψήφοι ήταν κατά μία λιγότερες, 19.  Από εκεί και πέρα, και σε αυτήν τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα σε Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Πάντως την μερίδα του λέοντος στην αντιπαράθεση είχαν η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας, κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και θα πρέπει να σχολιάσουμε ότι όπως φάνηκε η Δήμαρχος αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να απαντήσει σε υψηλούς τόνους σε όσους της επιτέθηκαν, κάτι που δε συνέβαινε σε προηγούμενες συνεδριάσεις, ειδικά με τέτοια ένταση. 

Στα περσινά επίπεδα
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση για τον Προϋπολογισμό του 2013 από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιώργο Καραβία, ο οποίος ενημέρωσε πως  ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με τον περσινό, στα 20 εκ. ευρώ περίπου. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Δήμαρχος, η οποία προχώρησε σε μία συνοπτική παρουσίαση του έργου που έχει υλοποιήσει στα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου. 

Χάρης Τομπούλογλου: “Παραιτηθείτε για να δώσετε λύση στο Δήμο”
Πρώτος από πλευράς μειοψηφίας πήρε τον λόγο ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αναφερόμενος προς τον κ. Σταύρο Κόντο, πρώην δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας και νυν επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, δεν δίστασε να του πει ότι είχε δίκιο όταν πέρυσι καλούσε τον ομιλούντα να μην υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικά ο κ. Τομπούλογλου τόνισε: “Κύριε Κόντο είχατε δίκιο όταν μου είπατε πέρυσι να μην ψηφίσω προϋπολογισμό.  Φέτος δεν πρόκειται να το πράξουμε. Η αναλήθεια και τα ψεύδη που λέει η κα Δήμαρχος για τον προϋπολογισμό αποτυπώνονται από τους αριθμούς. Ο περσινός προϋπολογισμός ψηφίστηκε και με την υποστήριξη της δικής μας παράταξης. Και εσείς αντί να εκμεταλλευτείτε αυτό το γεγονός, καθυβρίζετε την αντιπολίτευση και χρεώσατε τον δήμο με 1.5 εκ. ευρώ. Δεν σας ενδιαφέρει ο Δήμος, σας ενδιαφέρει μόνο ο μισθός σας. Παραιτηθείτε για να δώσετε λύση στο Δήμο.” 

Ρηξικέλευθη πρόταση από τον κ. Κόντο 
Μετά ο κ. Κόντος, επιτέθηκε και αυτός με τη σειρά του στην Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή λέγοντας “κατά τη γνώμη μου η Δήμαρχος είναι πανέξυπνη. Είχα την αυταπάτη ότι η Δήμαρχος χρειαζόταν βοήθεια. Είχα λάθος και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα. Ο Δήμος πρέπει να έχει προϋπολογισμό, αλλά όχι αυτόν που θέλετε εσείς”. Προχώρησε δε ένα βήμα παραπάνω και πρότεινε να καταρτίσει η αντιπολίτευση Προϋπολογισμό λέγοντας συγκεκριμένα: “Προτείνω να φτιάξουμε ένα προϋπολογισμό που να ελέγχει τη διοίκηση ώστε να γίνουν αυτά που πρέπει. Αν υπήρχε θεσμικός τρόπος να ανατραπεί αυτή η διοίκηση θα ήμουν σύμφωνος, όμως δεν υπάρχει”. 

Η απάντηση της Δημάρχου
Αφού άκουσε τα εξ αμάξης η Δήμαρχος και από τις δύο αριστερές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου την “Λαϊκή Συσπείρωση” και την “Δύναμη Πολιτών”, και πιο συγκεκριμένα από τους επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Βέργη Βαλασσά και Θανάση Μάλλιο, πήρε ξανά τον λόγο και τόνισε: “Δυστυχώς, δεν ακούσαμε κάποιες προτάσεις για τον προϋπολογισμό, όπως θα περίμενε κάποιος. Σας καλέσαμε να κάνετε προτάσεις, αλλά δεν το κάνατε γιατί μας θεωρείτε μία διοίκηση ανίκανη και επικίνδυνη.” Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντησή της σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού, όπου η δήμαρχος ανέγνωσε α έγγραφο που ανέσυρε από τα χαρτιά της και τόνισε: “Σας διαβάζω έγγραφο από το γραφείο του κ. Στυλιανίδη, το οποίο λέει ότι δεν είναι δυνατή η εκτέλεση καμίας δαπάνης από τους ΟΤΑ, πλην της μισθοδοσίας.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ