Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα εξετάσει εκτάκτως την πρόταση της επιχείρησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξομαλύνεται η κόντρα ΕΥΔΑΠ

και Δήμου Κερατσινίου

Με επιτυχία και ιδιαίτερη απήχηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η κατάληψη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ  να προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμού του Δήμου σε τράπεζα, λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα 640 εργαζόμενοί να παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Σταυρίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η νομική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ κάλεσαν διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία και εργαζόμενους του Δήμου, για να τους καταθέσουν τη νέα βελτιωμένη πρόταση της Δημόσιας Επιχείρησης, ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να βρεθεί η χρυσή τομή στις «γκρίζες ζώνες» που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Η διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει τις βελτιωμένες προτάσεις της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, ώστε να επανεξετασθεί η στάση της κοινωνίας του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και αν χρειαστεί να σχεδιαστούν οι επόμενες αγωνιστικές κινήσεις.

 

“Αποφασιστικότητα και ομοψυχία της τοπικής κοινωνίας”

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής για το θέμα: “Η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία που επέδειξαν η Δημοτική Αρχή, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι φορείς, οι εργαζόμενοι, μα πάνω απ’ όλα η κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας εξανάγκασαν τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να επανεξετάσει την στάση της απέναντι σε 200.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να κάτσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Δήμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Δήμου στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι, στήριξαν καθοριστικά με την παρουσία τους η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά κ. Τζένη Βαμβακά και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, οι οποίοι από την αρχή της διένεξης ανάμεσα στο Δήμο και την ΕΥΔΑΠ, στάθηκαν στο πλευρό της κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ