Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε ο Δήμος Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

“Να διακοπούν οι εργασίες

κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού”

Ο Δήμος Μαραθώνα μας ενημερώνει πως έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) στο Γραμματικό, αφού η περιοχή που έχει επιλεγεί δεν πληροί, όπως υπσοτηρίζει, τις αναγκαίες τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις.

“Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει αναγνωρίσει μάλιστα και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθιστά την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω έργου εξαιρετικά επικίνδυνη για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και την υγεία των κατοίκων της” τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου.
Για τον λόγο αυτό, με σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  αποφασίσθηκε η άσκηση των αναγκαίων ενδίκων βοηθημάτων με σκοπό τη ματαίωση του έργου. Ήδη εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως του Δήμου κατά της αρνήσεως της Διοίκησης να ανακαλέσει, μετά την έκθεση – καταπέλτη για το έργο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, τις άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία του εν λόγω έργου.
Πέραν τούτου, ο Δήμος άσκησε την 24η Οκτωβρίου 2012, δια του νομικού εκπροσώπου της στην υπόθεση αυτή Δικηγόρου Δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α., αφού με αυτές καταστρέφεται η κοίτη ρεμάτων που διέρχονται από τον χώρο του εργοταξίου και επέρχεται κίνδυνος σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ο Δήμος Μαραθώνα καλεί εκ νέου την κεντρική Διοίκηση: “αφενός να αναλογιστεί, έστω την ύστατη αυτή ώρα, τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει με την παράλογη εμμονή της στην κατασκευή του εν λόγω καταστροφικού για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας έργου και, αφετέρου, να εξετάσει με τρόπο σοβαρό και οργανωμένο, εναλλακτικές δυνατότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα είναι συμβατές με το εθνικό δίκαιο και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ