Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου από το Δήμο Αμαρουσίου ζητάει ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση για αξιοποίηση των

εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Με αφορμή την εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στο νέο Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α., ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, κατέθεσε πρόταση προς την διοίκηση του Δήμου, η οποία αφορά στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου, σχετικά με την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα, σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο (π.χ. πανεπιστήμιο ή άλλο θεσμικό όργανο), η εκπόνηση στρατηγικής πρότασης, η οποία θα περιλαμβάνει:
– την ενσωμάτωση-σύνδεση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (δημόσιοι χώροι) με τον αστικό ιστό του Αμαρουσίου,
– τη δυνατότητα της εξυπηρέτησης των αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης,
– την υποδοχή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού (δημότες, σχολεία κ.λ.π.) και
– τη δυνατότητα λειτουργίας χρήσεων πολιτισμού, ψυχαγωγίας.

“Δεν μπορούμε απλά να διαμαρτυρόμαστε”

Παράλληλα, τόνισε πως η πρόταση του Δήμου, θα πρέπει να εξετάζει και τα ανταποδοτικά (οικονομικά και άλλα) οφέλη για την πόλη.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Μπρέγιαννης πρόσθεσε:
«Αν θέλουμε να υπάρξει βιώσιμη λύση, θα πρέπει να προσελκύσουμε  ιδιωτικά κεφάλαια. Καλώς ή κακώς, ούτε το Κράτος, ούτε η Τοπική  Αυτοδιοίκηση μπορούν να αναλάβουν από μόνοι τους τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Μπορούν όμως να την εγγυηθούν, ορίζοντας  το πλαίσιο διαχείρισης μεταξύ Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα. Ας μη διστάσουμε να αντιγράψουμε τη Βαρκελώνη όπου αμέσως μετά τους Αγώνες ίδρυσε το SPORT CULTURA (με μέλη τον Σάμαρανγκ, τους προέδρους των  μεγαλύτερων  αθλητικών  ομοσπονδιών, αλλά και φορέων της Αυτοδιοίκησης), το οποίο ανέλαβε -μεταξύ άλλων φορέων- την προβολή του διεθνούς status της περιοχής και τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, προσελκύοντας έτσι χιλιάδες νέους επισκέπτες.
Δεν μπορούμε συνεχώς, απλά να διαμαρτυρόμαστε και να  κάνουμε διαπιστώσεις για την κατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α. Θα πρέπει  να καταθέσουμε συγκροτημένες προτάσεις, με βάση τις οποίες ο  Δήμος θα έχει σαφή ρόλο-υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ